Witam i sorki bo nei wiem do którego działu mozę ten temat dodać, mam problem z moim golfem III i prosze o pomoc moze ktos wie w czym jest problem z góry dziekuje. Chodzi mi o to ze nie raz nie moge swojej bryki odpalić lub nieraz sam mi gasnie. Dzis udało mis ei go dopiero odpalić jak wyłaczyłem nawiew w samochodzie. Akumulator wylad na to ze jest oki bo samochód dobrze kreci nie wiem własnie w czym mzoę być problem. Pozdrawiam
na poczatek zdejmij z fajek blaszki- na kablach zapłonowych Wysokiego napiecia,te które ze swiecami sa połączone.
po za tym jak ci nie jest szkoda kasy to kup i wymień komplet Wysokiego Napiecia czyli - świece , przewody , kopułka aparatu zapłonowego oraz palec rozdzielacza...
moze fisiowac czujnik halla w aparacie zapłonowym...jak sie komputer podłączy to bedzie widac błąd jakis z nim związany...
jak silnik jest zimny to odpala bez problemu ale jak silnik sie rozgrzeje i zgasze silnik bo np ide cos załatwić na jakieś około 20 min jak to dziś miałem to mi nie chciał odpalić mimo ze wszystkie odbiorniki prondu były wyłaczone musiałem troche poczekać i niby tak jak by silnik troche jeszcze ostygł po dłuższym czasie próby odpalenia załapał i wszystko oki juz było pod czas jazdy jeszcze mi nigdy nie zgasł dzieje sie tak jak jest silnik goracy a temperature mi wskazuje 80 - 90 stopni i póxniej chce go odpalić to nei raz są własnei takei problemy
to ja stawiam na czujnik Halla w aparacie zapłonowym...to co opisujesz to taki standardowy tego obiaw w VW... a cieżko ci jest podjechac do warsztatu na komputer?? jesli to bedzie czujnik halla uszkodzony to bedzie błąd w komputerze...
Gdy Ci sie to stanie znowu, i bedziesz chcial go szybko uruchomic wyjmij wtyczke z aparatu zaplonowego odczekaj i wsadz odpali odrazu, jak wyzej zostalo napisane to na 99% czujnik halla.