witam mam maly problem z odpalaniem chodzi mi o to ze jak przekrecam kluczyk i silnik zalapie to mam dziwne obroty tzn samochod skacze doradzili mi wczesniej abym kupil plyn do czyszczenia wtrysku i niby to pomaga ale gdy mi silnik nie zalapie to musze go chechlac zeby pociagnal . posiadam golf 3 1.8 benzyna/gaz ( z gazu pali odrazu ) wiec nie wydaje mi sie ze to moze byc problem swiecami lub kablami (pompke paliwa slychac jak ciagnie paliwo) dzieki serdeczne
Witam ja mam podobny problem jak postoi ze 2 lub 3 dni nie jezdzony to ciezko mam zapalic chechlam i chechlam i nic i zaraz czuje paliwo w koncu zapala ale akumulator siada od czego to? jak jezdze z dnia na dzien jest spoko przymiezam sie do wymiany swiec i wtedy zobacze.Znajomy mi muwil ze przez te pare dni moze paliwo zejsc z pomki ale dlaczego? pozdrawiam
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
farser - mam dokładnie to samo, a właściwie dzisiaj zaobserwowałem - co dziwne samochód stoi w garażu, i nigdy nie miałem problemu z odpaleniem, a dzisiaj musiałem go piłować..aż w końcu zapalił, trochę przy tym deptałem na gaz - może to rzeczywiście paliwo schodzi z pompki:/
Golf był przez dwa dni nieużywany:/
mialem to samo co wy ale u mnie wystarczylo ze postal przez noc i byla lipa ale wymienilem poprostu filtr paliwa bo byl "lekko" zabrudzony. do dzisiaj mam spokoj. odpala od razu
W moim przypadku filtr paliwa odpada, wymieniałem go jakieś 2 miesiące temu, a do tego samochód stał przez mieisąc nieużywany - to raczej filtr odpada:/
Cholera, dzisiaj ten sam problem, samochód postał tylko noc w garażu i problemy z odpalaniem na nowo.
Liczyłem ze to po staniu przez kilka dni będzie się tylko pojawiać:/
Musze zajechać do mechanika - shit!
Witam a jak u ciebie akumulator Bo ja naladowalem swoj i autko pali na dotyk i jak narazie nic nie wymienialem aby zamowilem sobie swiece na allegro ktore wymienie razem z przewodami .pozdrawiam
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
Akumulator jest ok - kręci i kręci, dzisiaj już w ogóle mi nie odpalił, pod spodem jest duża plama benzyny, a z tego co udało mi się zauważył leci to z kolektora i to dość sporo!
Co to do cholery jest, co chodzi??