problemy z odpaleniem samochodu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez DonCicio » 24 kwi 2011, o 23:44

Witam mam problem z odpaleniem samochodu tzn kreci ładnie akumulator jest naładowany max paliwo podaje a tak jak by iskry nie było cewka zapłonowa która znajduje sie przy potrzybju jest gorąca w czym moze być problem prosze o pomoc .Pozdrawiam
DonCicio
Czytacz

Postprzez Schnaider » 25 kwi 2011, o 00:53

Elektryka szwankuje.
Ja stawiam na cewkę.
Niewykluczone, że przewody wysokiego napięcia też do wymiany, bo jak się psuje jedna rzecz, to może mieć też wpływ na inne.
Ogólnie rzecz biorąc w Golfach problemy z cewką są dośc popularne (oczywiście z powodu eksploatacji, a nie wady konstrukcyjnej).

Zacznij od przeszukania forum, bo te tematy już były tu niejednokrotnie poruszane.

Jeden z założonych tematów na forum
Schnaider
Czytacz

Re: problemy z odpaleniem samochodu

Postprzez Chudziutki23 » 25 kwi 2011, o 10:20

wydaje mi się że to będzie wtrysk jedno punktowy bo pod nim wymieniałem stope gumową i wszystko było dobrze przez jakiś czas a teraz dziwnie puka.. i jak by to była cewka to chyba by aż tyle nie pali??
Chudziutki23
Berbeć

Postprzez DonCicio » 26 kwi 2011, o 06:31

ale może jak mam cewke zapłonowa ciepła a raczej gorącą to moze ona jest dobra tylko problem jest z przerywnikiem w aparacie zapłonowym czy cuś takiego czy raczej obstawiacie cewke zapłonową?

[ Dodano: 2011-04-26, 06:34 ]
dodam że z popychu tez nie mogłem go odpalić

[ Dodano: 2011-04-26, 16:56 ]
Wielkie dzieki za pomoc to była cewka a mam jeszcze jedno pytanko jak ja zamontowałem i odpaliłem to na normalnych obrotach około 9 000 - 10 000 mam wrazenie jak by mi tak silnik klekotał co to moze być??

[ Dodano: 2011-04-26, 17:25 ]
własnie wyszedłem po obiedzie jeszcze raz odpalić mój rydwan i o dziwo klekotanie zamilkło znów chodzi jak trza dzięki za pomoc Schnaider :super:
DonCicio
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe