Witam. Nurtuje mnie kilka spraw w moim golfie. Mam tak od kupna od ok miesiąca czasu , na początku wykonałem remont głowicy i wymiana wszystkich uszczelek. Po tym dalej jest tak samo .
Golfik odpala zawsze za pierwszym obrotem czy rano czy w dzień . Rano jest wszystko ok ale jak jest rozgrzany do 90stopni i zgasze go i np pójde do sklepu , minie z 15min , silnik odpali odrazu lecz pochodzi normalnie i zejdzie na bardzo malutkie obroty i czasem zgaśnie , jeśli odrazu bym pojechał gdy tak sie dzieje to przy 1/5 gazu na jedynce przestanie jechać trzeba wtedy dac więcej gazu . Oczywiscie juz go wyczułem i gdy mi na takie obroty zejdzie to musze przytrzymywać stopniowo 1/5 gazu i co 5 sekund gaz do końca i tak ze dwa razy i juz bedzie wszystko wporządku. Moc silnika jest ok jak na 75km 1.8. A i jeszcze mam tak śmiesznie że jak już jest ok i jak jade i zmieniam biegi to w pewnym zakresie obrotów lekko silnik zahamuje (naprawde lekko) i to tez na 1/5 gazu. O co tu moze chodzić? Spalanie jest w miare ok , w mieście 10 a w trasie 8 przy spokojnej jeździe. Silnik był na gazie ale po remoncie gazu ani razu nie używałem. Tylko raz sprawdziłem i na gazie chodzi za każdym razem równiutko nic nie trzeba gazować. I co to może być / ? Przepraszam za słabo rozumny tekst ale można zrozumiec:P. Prosze o pomoc. I czy wasze golfy 1,8 75km rok92 tez od 130kmh strasznie powoli przyśpieszają ?