Problemy z zapaleniem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Problemy z zapaleniem

Postprzez wisniar27 » 19 sty 2008, o 20:09

Witam. Mam maly problem z zapalaniem golfa 1.6 benz... Otoz sprawa wyglada nastepujaco: sa dni kiedy auto zapala bez zadnych problemow ale czasami gdy przekrece stacyjke auto zaczyna "krecic" lecz w pewnym momencie wszystko ustaje i slychac dziwny dzwiek: jakies trzeszczenie z silnika... Czasami bywa tak ze auto w ogole nie zakreci tylko od razu wydaje ten dziwny dzwiek. Akumulator wydaje sie byc sprawny, samochod mial wymienione wszystkie filtry. Czy moze to byc wina rozrusznika czy moze tylko problem swiec gdyz do tych jeszcze nie zagladalem?
wisniar27
Berbeć

Problemy z zapaleniem

Postprzez Aro » 19 sty 2008, o 20:52

ja tak miałem tyle że bez dźwięku ... czasami niechciał zakręcić ... wymieniłem olej i do dzisiaj niema problemu :mrgreen:
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez wisniar27 » 19 sty 2008, o 21:07

Olej tez wymienialem... Robilem mu wszystkie standardowe wymiany gdyz niedawno go kupilem. Rzeczy takie jak olej, filtry i rozrzad wymienilem od razu. Problem z zapaleniem pojawil sie niedawno, myslalem ze moga to byc swiece ale nie mam pewnosci???
wisniar27
Berbeć

Postprzez tomas83 » 21 sty 2008, o 21:55

ARO- nie rozumiem co ma olej do rozrusznika czy też prądu potrzebnego do jego działania. Twój przypadek to czysty zbieg okoliczności- takie jest moje zdanie!!! Moim zdaniem zbyt słaby akumulator lub coś zaśniedziało i nie może sie dobrze zewrzeć podczas rozruchu i iskrzy powodując takie brzęczenie. spotkałem się z takim czymś ale nie w golfie tylko w wózku widłowym(też bęzyniaku) i też ciężko to było namierzyć.WIśNIAR 27 Najlepiej niech ktoś przekręci stacyjkę a ty przysłuchaj sie dobrze skąd to dochodzi i postaraj się tą cześć przeczyścić papierem 500-600tką jeśli jest to jakiś element styków w elektryce.Nie wiem czy mam racje ale przerabiałem podobną sprawę no tylko z tą różnicą że nie był to golfik :-D
tomas83
Czytacz

Postprzez stingeros » 21 sty 2008, o 22:03

powiem tyle ze to wina rozrusznika!...mialem podobnie...rozrusznik nie zaskakuje na kolo zamachowe tylko sie okreca w miejscu...to nie jest wina elektryki...wymienilem na jakas uzywke dieslowska i kreci az milo:):)
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez tomas83 » 21 sty 2008, o 22:15

albo i tak STINGEROS. zęby na kole zamachowym są jeż wyjechane i rozrusznik za słabo wyrzuca swój tryb i nie dosięga. Wstawiłeś rozrusznik co nie ma jeszcze wyjechanych zębów na swoim wałku i dobrze się zazębia z kołem. Niewiem czy w golfie sie da zbić pierścień z koła zamachowego i przekręcić go na takie miejsce które nie jest jeszcze wyjechane tudzież całkiem obrócić go na drugą stronę. Stare auta tak miały ale czy w golfie tak jest to nie wiem. Najprościej jest zmienić rozrusznik. TWOJA OPCJA JEST PRAWDOPODOBIE TRAFNA!!! Zależy jaki to dźwięk-czy metaliczny czy też dźwiek słabej zwary. To bedzie na bank jedna z tych dwóch opcji.
tomas83
Czytacz

Postprzez wisniar27 » 22 sty 2008, o 00:42

Rozmawialem na ten temat ze znajomym i on powiedzial mi, ze to na bank bendyks... I ogolnie polecil mi renowacje rozrusznika... Co sadzicie na ten temat?? Mysle ze to powinno chyba pomoc ... dla pewnosci wymienie swiece i sprawdze jeszcze przewody... Pomoze??
wisniar27
Berbeć

Postprzez K@mil » 22 sty 2008, o 00:43

jesli masz czarne swiece to pomoze :P napewno
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez stingeros » 22 sty 2008, o 01:50

ja nie regenerowalem rozrusznika...kupilem uzywke dieslowska i wpakowalem tego potwora do benzynika i nie ma bata na niego:D:D..rozrusznik nie do zaje...chania :)
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez tomas83 » 22 sty 2008, o 21:54

spytaj ile kosztuje renowacja a ile rozrusznik na jakimś szrocie. Żebyś przypadkiem nie wydał więcej na renowcje niż na nowy rozrusznik. Zoriętuj sie jeszcze ile kosztuje nowy rozrusznik bo na szrotach potrafią drożej wcisnąć używke niż jest warta nowa część-NA TYCH BURAKóW TRZEBA UWAżAć.
STINGEROS- napisz koledze ile płaciłeś za uyżywke żeby miał jakiś punkt odniesienia.
tomas83
Czytacz

Postprzez stingeros » 23 sty 2008, o 01:40

dalem 70zl za niego :)...prosto z diesla i jest nie do zajechania...wiadomo w dieslach musza byc niezniszczalne rozruszniki:)
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez mietek » 23 sty 2008, o 16:15

nic innego jak rozrusznik ja mam tosamo nieraz tydzien jezdzi i nic a nieraz jak stanie to amen trzeba pchac bo krece z 10 min i nic tylko trzeszczy poprostu jest wyrobiony w jednym miejscu i jak tam stanie to niemorze ruszyc przywal mu z mlotka nieraz rosyjska metoda pomaga :-x
mietek
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe