problemy ze ssaniem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

problemy ze ssaniem

Postprzez mora812 » 23 lip 2008, o 04:43

witam mam golfa 2,0 gti 115 km od niedawna mam problem z uruchomieniem go rano nie chce wskoczyc na obroty powyzej 1000 a jak daje gazu to sie dławi. Jak chwile pochodzi i sie zagrzeje jest potem ok. niedawno popsuł mi sie rowniez czujnik od temperatury płynu w chlodnicy czy to moze miec cos wspolnego z tym ze ssanie automatyczne przestało działać?
tzn kombinuje , ze moze komputer sterujacy wtryskiem jest jakos powiazany z tym czujnikiem od temperatury płynu w chłodnicy ;-) nie znam sie wogole na tym wiec prosze was o pomoc
mora812
Berbeć

problemy ze ssaniem

Postprzez SIENIU » 23 lip 2008, o 13:16

Witam miałem podobny problem a mianowicie rano nie chciał wcale odpalić mechanior chciał pół silnika rozbierać oraz wymienić pompe paliwa więc go pożegnałem i pojechałem do drugiego a ten podłączył pod laptopa i okazało się że czujnik temperatury ten przy silniku (u mnie jest z żółtą obwódką) zatrzymał się na 68 stopniach szybka wymiana zapłaciłem 14zł za czujnik i do tej pory spokój

luknij tu
http://www.golf3.pl/topics9/problemy-z-zapalaniem-jak-silnik-jest-zimny-vt8339.htm?sid=f1d565060f3f339e8fdd6b95301bf607#61037
SIENIU
Czytacz

Postprzez mora812 » 23 lip 2008, o 16:00

dzieki napewno sprawdze. Czujnik mam walniety na 100% bo najpierw zatrzymal sie na 65 a teraz wogole wskazowka jest u dołu. Dzieki za rade pozdrawiam!!!!! :-)
JEZELI KTOS MA TAKI CZUJNIK DO MODELU Z 1992 GTI 2,0 115 KM JESTEM ZAINTERESOWANY KUPNEM JESZCZE DOKLADNIE SPRAWDZE KOLOR OBWODKI POZDRAWIAM
mora812
Berbeć

Postprzez PaNdA » 17 lis 2008, o 23:54

Cześć!!! 1.6 + ABU...Mam taki problem prosze o jakąś fachową rade bo juz niemam sił :zalamany: . Golfik niema ssania, wymieniłem silnik krokowy, czujnik temperatury cieczy, filtr paliwa, świece i w dalszym ciągu nic :zly: Oczywiście po całonocnym resecie jak go odpale to ssanie jest elegancko równiutko chodzi...tylko na chwile jakieś dwa dni i potem musze znowu resetować żeby było ssanie to jest bezsensu żebym ciągle resetował :-( próbowałem wszelkich sposobów...odłączenie wtyczki z czujnika temp. i nic obroty niewzrosły już niema sił prosze o pomoc z góry dzięki!!! pozdro!!!
PaNdA
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe