Programowanie komputera

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Programowanie komputera

Postprzez czepi » 7 mar 2008, o 20:13

Witam. Kilka dni temu padł mi akumulator.. więc oczywiście odpiąłem go podładowałem i dzisiaj palił od strzału. Wszystko by było w porządku gdyby nie to że zaczęły wariować obroty. Jak wyjeżdżałem od siebie to zatrzymałem sie na poboczu czekając aż się zrobi wolna droga a tu obroty nie chcą zejść poniżej 2000 (silnik miał już prawie 90 stopni). Pojeździłem jeszcze trochę - kilka kilometrów no niecałe 10 km a ciągle coś podobnego się dzieje... może nie na taką skalę ale jednak ciągle jest coś nie tak bo obroty na zimnym ciepłym silniku mam powyżej 1000 a wczesniej było niecałe 800. Wiem, wiem to pewnie bo przerwie zasilania musi się zaprogramować komputer.. ale czy ktoś ma pojęcie jak długo będzie sie dopasowywał (programował)?? Jakiś miesiąc temu pozbyłem się falowania obrotów i teraz może jestem zbyt wyczulony na kadzą anomalię na biegu jałowym... nie wiem... poradźcie
czepi
Members

Programowanie komputera

Postprzez Imper » 7 mar 2008, o 20:18

czepi, u mnie nawet po calym dniu i nocy odlaczenia od pradu nie robil takich jaj... sprawdz moze silniczek krokowy czy wszystko jest ok bo wedlug mnie to co Ci sie dzieje normalne nie jest Pozdro ;-)
Imper
Members

Postprzez rex_hunt » 7 mar 2008, o 21:17

czepi - a czy po podłączeniu akumulatora uruchomiłeś silnik i na wolnych obrotach bez dotykania gazu odczekałeś do załączenia się wentylatora chłodnicy? Bo jeśli nie to odepnij znów akumulator, złącz ze sobą na kilkanaście sekund obie klemy aby pozbyć się prądów błądzących w instalacji samochodu i uruchom tak jak napisałem wyżej. Jak załączy się wentylator chłodnicy to poczekaj aż się wyłączy i wtedy wyłącz silnik. Komputer powinien to łyknąć.[/b]
rex_hunt
Czytacz

Postprzez czepi » 8 mar 2008, o 07:51

dzięki wielkie... zaraz ide to zrobić
czepi
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe