Witam
Mam problem a raczej jest ich kilka,mój samochód golf 3 1.4 ABD 94r Benzyna.
Największym moim utrapieniem jest gigantyczna ilość pochłanianej benzyny,jest to około 15 litrów na sto przy normalnej jeździe.Z tym problemem zwróciłem się do mechanika stwierdził że może to być sonda i podpiął ją pod kompa.Okazało się że w sondzie nie wykryto żadnych błędów auto słabo się nagrzewało to wymieniłem termostat i nagrzewa się wporządku lecz mój problem ze spalaniem nadal jest już od miesiąca
Kolejnym problemem jest klekotanie w silniku.Przy wciśniętym sprzęgle klekotanie ustaje gdy popuszczam sprzęgło do połowy klekotanie pojawia się dalej
A od paru dni mój samochód nawet zaczął się jak by dławić.gdy samochód jest na luzie i wcisnę zbyt mocno pedał gazu dławi się,a dzisiaj nawet mi zgasł
tak samo dzieje się podczas jazdy,tyle że ruszam normalnie i dławi sie jak by miał już mi gasnąć wtedy bawię się pedałem gazu i jedzie odmula się.dopiero może po 15 minutach wraca wszystko do normy.
Bardzo Proszę o pomoc wiem że jest tutaj na forum dużo kumatych osób w tych sprawach i wierze że mi pomożecie za każdą odpowiedź Serdecznie Dziękuje