prosze o pomoc

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

prosze o pomoc

Postprzez bemo24 » 26 lut 2008, o 12:32

witam dzis odworzylem maskie i zobaczylem cos takiego(patrz foto1,2)chyba cos mi odpadlo moze mi napisac od czego ta dziura jest?
a druga sprawa to jest taka ze jak patrze na silnik to mam odlaczona kostkie biało i nie wiem od czego(patrz foto3)
a po trzecie jak ktos wie gdzie znajduje sie wskaznik od temperatury,to niech napisze.bo mam problem z temperatura i tylko zostal mi do wymiany wlasnie ten wskaznik ale nie wiem gdzie on jest>pozdro
bemo24

prosze o pomoc

Postprzez arek ryba » 26 lut 2008, o 14:06

foto 1 i 2 to jest otwór do sprzegła tam musi być taka zielona zaślepka
foto 3 u mnie też wisi taki kabel i też niewiem od czego jest.
arek ryba
Members

Postprzez bemo24 » 26 lut 2008, o 15:17

Aro a czy to moge kupic w sklpie taka zaślepkę...moze cos sie stac ja tego nie mam?
bemo24

Postprzez arek ryba » 26 lut 2008, o 15:37

domyślam się że można kupić. i również domyslam się że ona musi tam być bo jak by nie była potrzebna to by jej tam nie wkładali. jak widać na zdjęciu wokól masz sporo syfu, piasek itp. i raczej na sprzegło to nie jest zbyt dobre.
arek ryba
Members

Postprzez bemo24 » 26 lut 2008, o 15:51

aah tydzien temu odebralem autko od mechanika robila mi pompe wodna i mysle ze jezdze bez tego juz tydz.opier....tego mechaniczka.pozdrawiam
bemo24

Postprzez opolanin » 26 lut 2008, o 17:14

bemo24, tam przy skrzynce powinien byc taki plastikowy korek a nie masz go bo jak wymieniales pompe wodna to mechanik sciagnal pasek rozrzadu i wykrecil ten korek w celu odpowiedniego wyregulowania rozrzadu, pozdrawiam,
opolanin

Postprzez bemo24 » 26 lut 2008, o 17:41

opolanin, wlasnie tak myslalem ze mechanik mi zapomial tego wlozyc na miejsce.japierd... jutro lece do niego i mu to pokaze moze ma gdzies to!!! martwie sie bo teraz leci tam syf i zeby nic sie nie stało! :cry:
bemo24

Postprzez opolanin » 26 lut 2008, o 17:46

bemo24, spokojnie to forum, pogadaj z gosciem i na nim sie wyzyj, pozdrawiam
opolanin

Postprzez bemo24 » 26 lut 2008, o 17:48

przeciesz jestem spokojny.i wiem ze to forum!!! :lol:
bemo24

- - -

Powrót do Silniki benzynowe