Witam..mam silnik 1.4 ABU..chciałbym zamontowac silnik 1.8 90km...czy skrzynia bedzie pasowała i te inne pierdoły czyli alternator itp...chciałem kupic 2.0 115km, ale ktos mi powiedział ze lepiej 1.8 bo to dobry silnik i taniej wyjdzie bo bedą pasowały elementy od mojego silnika..nie wiem czy to prawda wiec pytam???????? Czy ktos sie orientuje ile cos takiego kosztuje? Najlepeij w Warszawie? A ha a jak przy takiej przekładce wyglada sprawa komputera tzn sterowania..bo na allegro sprzedaja zazwyczaj sam silnik czy trzeba cos dokupic czy jak??? Prosze o pomoc i Pozdrawiam
ja zmienialem z 1.8gt na 2,9vrke koszt troche duzy ale warto z 1,4 na 1,8 niezmieniaj bo niema zawielkiej roznicy jak bys zmienial na vr to tak inaczej jak kolega powiedzial zmien golfa poprostu na inny z innym silnikiem 1,8 polecam bo jest to dobry silnik mniej zawodny napewno niz 1,4 1,6 i gti najlepsze silniki 1,8 i vr6 z bezynki i tdi z disla
mylisz sie koszty wiaza sie z wydechem jesli to duzo wiekszy silnik komputer skrzynia itd to nietylko przekladka wiec jak chceszzamieniac 1,4 na 1,8 to zapomnij otym lepiej kup autko z innym silnikiem neima sensu uwiez jak bymwiedzialjakie to koszty to bym tez sobie wolal sprzedac swojego i vrke kupil
witam. mialem wczesniej mk2 z silnikiem 1.6 i wyleciala bokiem korba.. kupilem tanio i z nieduzym przebiegiem silnik od mk3 1.8gt i podeszedl bez wiekszych przerobek
no to ja sie z tym zgodzic musze tylko ze to bylo mk3 a jakwiemy mk3 ma elektryke zasrana i to moze nieprzejsc tak latwo wsadzic da sie napewno i jakos okroic ta elektryke ale to troche duzo roboty i jeszcze masz to ryzykoze motor niebedzie sprawny w 100% bo zazwyczajsprzedaja silniki ktore sa wyciagniete i niemaszmozliwosci sprawdzenia tego a wlozysz nameczysz sie i lipa potem niedziala cos owszem moze i uda sie oddac go ale znowu wyciagaj ten silnik no lipnie troche