przepustnica 1.6 AEE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

przepustnica 1.6 AEE

Postprzez cudnyy » 8 gru 2008, o 13:50

Witam. rozkręcał ktoś może przepustnice z silnika 1.6 AEE ?
niechcący zepsułem przepustnice a mainowicie nie mam podwyższonych obrotów silnika jak uruchamaiam zimny silnik. Urwany jest jaeden z trzech kabelków które wchodzą pod ten czarny dekiel.
Czy po zdjeciu dekla i rozabraniu mechanizmów wewnątrz da się to pozniej złożyć ? a może ktoś to kiedyś robił ;]
cudnyy
Berbeć

przepustnica 1.6 AEE

Postprzez KristoF » 8 gru 2008, o 18:47

jak możesz to pokaż foto tego co Ci się udało osiągnąć(zepsuć) ;-) wtedy będzie łatwiej coś wymyślić
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez Imper » 8 gru 2008, o 19:13

cudnyy, ja rozbieralem przepustnice w AEE ale nic takiego ciekaweg tam nie ma (jedyne co to troche elektroniki w tym zintegrowanym krokowcu) tam jest pare plastikowch zebatych kolek kawalek plytki calsonej i jakies tam pierdolki z tego co pamietam... jak ten kabel oderwales to go teraz przylutuj w odpowiednie miejsce... daj foto najlepiej jeszcze bo ja to pamietam ale tak przez mgle troche
Imper
Members

Postprzez cudnyy » 8 gru 2008, o 22:22

nie zrobię zdjecia bo nie bede rozkręcał poki jeżdzi:P wiem dokładnie co zepsułem chodzi mi o to czy gra jest warta swieczki - jak rozbiore to czy uda sie złożyć i bedzie działać jak trzeba czy odrazu kupowac nową przepustnice ;]
cudnyy
Berbeć

Postprzez Imper » 8 gru 2008, o 22:59

no dobra skoro Ty wiesz a inni nie to sam sobie odpowiedz na to pytanie :zdegustowany: myslisz ze kazdy ma schemat budwy calej przpustnicy w glowie??? przeciez ja nie bede specjlanie rozkrecal swojej dla Ciebie skoro Tobie sie tego nie chce robic to Twoj problem proste :suchy: a co do nowej przepustnicy to chyba nie wiesz jaka jest cena :lol: w sklepach najtansza widzialem za 700zl :dobani: na allegro cos tam kiedys widzialem za 350zl podrobe jakas ciul wie ile Ci to pochodzi...
Imper
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe