Przepustnica AEE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Przepustnica AEE

Postprzez Sebastian_Z » 16 paź 2010, o 20:03

Witam co tydzień muszę czyścić przepustnicę żeby silnik odpalał po czyszczeniu rozpuszczalnikiem ftalowym i pod pokrywkę gdzie są trybiki aplikuje wd 40 i auto tydzień pali jak nowe po tygodniu odpala po dodaniu gazu potem jest coraz gorzej. Kupiłem na Allegro używkę i bida jedna auto nie chciało się zaadoptować obroty skakały od 1500-3000 odpalanie to obroty od razu na 4000. Można zajechać motor. odesłana nastpną mi wysłał to jest lepiej ale auto gasło na wolnych obrotach. Jak trzymam gaz wciśnięty to motor pracuje puszcze na wolne 3 sek i auto gaśnie. POMOCY.
Sebastian_Z
Czytacz

Przepustnica AEE

Postprzez Jacek Rosiński » 21 lis 2010, o 20:15

przepustnica do d.... tez tak mialem. najprawdopodobniej poprostu zmeczenie materialu
sprobuj ja rozebrac i zobaczysz o co tam chodzi:)
jac
Jacek Rosiński
Czytacz

Postprzez terms » 23 lis 2010, o 12:29

Polecam wymiane aparatu zapłonowego, u siebie wymieniłem wszystko, ale auto padało dalej. Kupiłem używany aparat za 80zł wywaliłem stary włożylem dokreciłem w 2min i od roku czasu smiga normalnie. Co do telepawki budą to na wolnych w tych silnikach lubi lekko zatelepać.
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe