Przepustnica Golf III 1,4 AEX

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Florek666 » 6 maja 2009, o 13:50

Problem jest. Mechanior chciał ustawić obroty silnika komputerem, ale on nie widzi mojej przepustnicy i jak chce mu się zapisać do pamięci dane, to nieidzie ustawić przyjętych przez VAG obrotów. Jak silnik sie rozgrzeje, to obroty czasem falują i czuć w kabinie drgania silnika przechodzace na kierownicę. Mechanik mówił, że obroty mam za niskie bo trzymają się około 700 obr/min, a powinny być w granicach 820.
I mam pytanie.
Czy jeśli przeczyszczę przepustnice, to jest szansa, że komputer ją rozpozna? Czy musze skombinowac nową przepustnice? Aha mechanik jeszcze dodał, że to może być przepustnica nie od tego silnika tylko od 1,6 (do też był na linkę w tym modelu) i że jak juz jest inna część to komputer wariuje i niezna tej przepustnicy i stąd ten błąd.

Proszę o porady.
W Golfie zawsze cieplej niż w Polo.
Florek666
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 6 maja 2009, o 18:11

możliwe ze masz coś pozmieniane

ale mi się wydaje ze z vag można tylko o + 50 obr dodać

a jaki błąd wywalił na vag bo raczej takiej opcji jak nie rozpznanie przepustnicy nie wchodzi

to element a nie osobny komputer

a niech spróbuje tps przestawić trochę to da efekt wciśniętego gazu lub korkowiec morze uwalony
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez kojotAR » 7 maja 2009, o 15:45

A z elektryką wszystko OK? Może gdzieś masz przebicie i przez to obroty takie.
Wiem z własnego doświadczenia, że jak kable są do d... to bywają takie problemy...
kojotAR
Czytacz

Postprzez Florek666 » 11 maja 2009, o 10:33

Słuchajcie, jeśli ktoś ma jakiś dostęp do numerów przepustnic do golfów benzyniaków to prosze o linka, albo wysłanie mi na maila takiego pliku, katalogu. Dopasuje sobie wtedy do swojego autka, żeby niebyło potem problemów z kupnem przepustnicy.
Bo na bank przepustnica uwalona jest skoro komp jej nie widzi.
W Golfie zawsze cieplej niż w Polo.
Florek666
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe