Moderator: Moderator
prezesik25 napisał(a):Jak stwierdziłeś, że świece i przewody są ok?
A jak się ma reszta układu zapłonowego, tj. kopułka, palec, jak dawno temu było wszystko wymieniane na nowe?
Ostatecznie czujnik temperatury do bani.
no nie robiłem,ale po co miałbym to robić i co to mi da przeciez przed wymianą cześci było ok nic sie nie działo.łukasz1983 napisał(a):piotrek19902008, Reset Ecu robiłeś?
dodam jeszcze że golfik jest mało uzytkowany dosłownie ok 10 km tygodniowo.łukasz1983 napisał(a):piotrek19902008, Reset Ecu robiłeś?
Reset ma na celu skasować błędy i ,,nauczyć'' kompa nowych ustawień.piotrek19902008 napisał(a):
no nie robiłem,ale po co miałbym to robić i co to mi da
Przed wymianą jakich części,bo o tym nic nie pisałeś.piotrek19902008 napisał(a):przed wymianą cześci było ok nic sie nie działo.
wymieniałem: kable świece,kopułkę,palec, i co musze resetować kompa?i dlatego mi auto gaśnie nie sądze.łukasz1983 napisał(a):Reset ma na celu skasować błędy i ,,nauczyć'' kompa nowych ustawień.piotrek19902008 napisał(a):
no nie robiłem,ale po co miałbym to robić i co to mi daPrzed wymianą jakich części,bo o tym nic nie pisałeś.piotrek19902008 napisał(a):przed wymianą cześci było ok nic sie nie działo.
no nie wykluczyłem tego jeszcze ale jest jedno pytanie,czunik temperatury to ten na trójniku z 6 pinami czy ten w chłodnicy??Paweu napisał(a):piotrek19902008, wykluczyłeś wadliwe działanie czujnika temp. o którym wspomniał prezesik25 ?
gdy odłączam ten na trójniku wody obroty wzrastają,ale auto dalej przerywa aż w koncu gaśnie.Paweu napisał(a):piotrek19902008, wykluczyłeś wadliwe działanie czujnika temp. o którym wspomniał prezesik25 ?
gdyby cewka dawała oznaki wysiadki to wogóle by nie chodził a on chodzi tylko po przejechaniu ok 10 15 km albo rozgrzaniu do 80 stopni zaczyna przerywać i gasnąć.cewka raczej jakby padła to wogóle by nie kręcił.fuqet1 napisał(a):a czy nikomu z kolegów nie przyszło do głowy że cewka może już dawać oznaki wysiadki
piotrek19902008 napisał(a):cewka raczej jakby padła to wogóle by nie kręcił.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 22 gości