Przewody paliwowe w podwoziu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Peter1717 » 11 paź 2012, o 20:41

Hej :) Mam pytanie. Bo łatałem sobie dzisiaj podłogę w moim golfiku a mianowicie miałem dziure w miejscu zaślepki za siedzeniem pasażera maksymalnie z prawej strony z tyłu, no i wierciłem sobie dziurki pod nity a zapomniałem zerknąć pod auto gdzie lecą przewody... wiem mój błąd. No i przewierciłem sobie przewód paliwowy. Moje pytanie jest takie. Jak to z tymi przewodami jest? Bo są 3. I ten co przewierciłem nie idzie do filtra paliwa tylko leci tam dalej do tyłu. Ktoś jest w stanie mi powiedzieć od czego konkretnie są te 3 przewody? Jeden z tego co wiem bierze paliwo, drugi zwraca do baku czy jakos tak a trzeci?? No i druga prośba. Jeśli ktoś wie to prosiłbym o info ile tego przewodu muszę kupić do wymiany? Bo ciężko mi samemu stwierdzić jak długi on jest :) I co do samej wymiany... da sie zrobić czy trzeba się namęczyć? Bo przegląd mam 23 października i chciałbym zdążyć :P
Peter1717
Czytacz

Postprzez Opik » 11 paź 2012, o 21:46

Więcej szczęścia niż rozumu :P

I podłogę to się spawa a nie nituje :P
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Peter1717 » 11 paź 2012, o 21:48

Tak wiem że sie spawa ;p ale cóż zrobie jak nie mam odpowiedniego sprzętu i pieniędzy :> Trzeba sobie jakoś radzić. Podkład antykorozyjny, kawałek cienkiej blachy, troche szpachli, konserwacja i bedzie git :)
-----------------------------------------
No nic. kupiłem sobie 30 cm przewodu paliwowego zbrojonego i bede probowal to jakos sklecić do kupy :P
Peter1717
Czytacz

Postprzez pablomed » 12 paź 2012, o 21:35

trzeci jest odpowietrzeniem baku leci do pochłaniacza oparow paliwa. Ile trzeba - no niestety ja nie wiem, wziąłbym sznurek lub taśme miernicza i zmierzył. Pewnie ze 3.5 metra na oko.

30 cm? Kolego troszkę przesadziłes, bedziesz sztukował pod podłoga przewody?
pablomed
Members

Postprzez Peter1717 » 13 paź 2012, o 17:42

hmm no tak sobie myślę właśnie żeby to ładnie złożyć i opaskami skręcanymi z obu stron zacisnąć. Może zda to egzamin :>
------------------------------------------
edit:
No z przewodem już zrobiłem. Jak na razie nic nie cieknie nigdzie więc jestem zadowolony. Zobaczymy co będzie jutro jak auto trochę postoi z tą benzynką w przewodzie :)
------------------------------------------
edit2:
No i już 5 miesięcy jeżdżę na tym zesztukowanym przewodzie i nic się nie sączy. Zimę przetrwał bez problemu. A widzę że niektórzy wątpili w moje możliwości :P
Peter1717
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe