przy zakretach w prawo silnik przerywa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez kraut22 » 1 mar 2011, o 20:05

mam teki problem ze przy ostrych zakrętach w prawo tak około 90stopni silnik nie dostaje paliwa przerywa a czasami nawet gaśnie czym to może być spowodowane jeszcze jest około 1/4 baku benzyny? i mam jeszcze jeden problem gdy jadę i włączę prawy kierunkowskaz i nacisnę hamulec włącza mi sie światło biegu wstecznego i kierunkowskaz szybko pyka tak jak by jakaś żarówka byłą przepalona dzieje sie tak gdy mam włączone swiatła bo jak mam wyłaczone wszystko jest ok dlaczego tak sie dzieje ?
mam golfa III 1.6 silnik abu i mam jeszcze problem z weglem aktywnym gdy jest połaczony do zasilania nie odpowietrza baku.
kraut22
Berbeć

Postprzez prezesik » 1 mar 2011, o 22:35

kraut22 napisał(a):mam teki problem ze przy ostrych zakrętach w prawo tak około 90stopni silnik nie dostaje paliwa przerywa a czasami nawet gaśnie czym to może być spowodowane jeszcze jest około 1/4 baku benzyny?

ktoś już wymieniał pompę paliwa i nie włożył oringu uszczelniającego, dlatego przerywa, bo pompka łapie wtedy powietrze - kiedyś mi tak ktoś z forum napiał, inny potwierdził - oczywiście mam to samo, ale zawsze mam ponad 1/2 zbiornika paliwa, więc nic nie ruszam.

kraut22 napisał(a): i mam jeszcze jeden problem gdy jadę i włączę prawy kierunkowskaz i nacisnę hamulec włącza mi sie światło biegu wstecznego i kierunkowskaz szybko pyka tak jak by jakaś żarówka byłą przepalona dzieje sie tak gdy mam włączone swiatła bo jak mam wyłaczone wszystko jest ok dlaczego tak sie dzieje ?

sprawdź brązowy kabel (masa) przy tylnych lampach - brak masy powoduje tzw. "choinkę". - było 1000 razy na forum...

mam golfa III 1.6 silnik abu i mam jeszcze problem z weglem aktywnym gdy jest połaczony do zasilania nie odpowietrza baku.

węgiel aktywny tylko pochłania pary paliwa idące z wtrysku, tylko do tego służy.

A po czym wnosisz, ze nie odpowietrza baku? Może masz wąż odpowietrzający zapchany przy wlewie ...
Ostatnio edytowano 1 mar 2011, o 22:42 przez prezesik, łącznie edytowano 1 raz
prezesik
Members

Postprzez michaal » 1 mar 2011, o 22:35

Co do przygasania napisz czy masz wspomaganie czy nie. A co do świateł to sprawdź kabel masowy co przychodzi do tylnej lewej lampy. Bo może to jest wina braku masy na lampie
michaal
Badacz tematu

Postprzez kraut22 » 1 mar 2011, o 22:57

mam wspomaganie ale maglownica przecieka niestety i plyn mi caly uciekl to moze byc zwiazane ze wspomaganiem te przygasanie? a co do węgla aktywnego to jak jest podłączone zasianie do niego to wężyk idący do silnika ściska sie jakby wyssało z niego powietrze a jak odłącza od niego zasilanie wężyk ponownie zostaje napełniony powietrzem tak jakby zawór nie przepuszczał przy podłączonym zasilaniu
kraut22
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe