przy zmianie biegu auto gasnie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez kacu83 » 1 mar 2008, o 23:49

Witam .Mam problem ktory dosc czesto wystepuje na forum. pewnegodnia jezdzilem przez godzinke i bylo ok. nagle po obiadku wsiadlem w auto i aoto zgaslo.auto teraz stoi juz 3 tygodnie i kiedy go dzisiaj odpalilem odpalil za pierwszym razem. wrzucam 1 daje gazu i jest ok pozniej 2 i jest ok wrzucam 3 i silnik spada z obrotow .jesli szybko wcisne sprzeglo i wrzuce na luz to silnik chodzi normalnie na 900 obr. jednak gdy lekko wcisne gaz od razu gasnie . najgorzej jest przy deszu. nie mam pod silnikiem zadnej oslony gdyz jest zbyt obnizony. wymienilem swiece i przewody ale nic nie pomoglo.ogolnie gdy wciskam gwaltownie gaz to wpierw jest zadlawienie i dopiero wchodzi na obrotypoza tym strasznie wolno zchodzi z obrotow. moze ktos mial podobna usterke.
wydech Ulter-felgi 16" azev-strumienica-obnizone zawieszenie Koni-poszerzane nadkola-lampy przod a'la golf 4 hella-tyl white clear hella --mocy to nie ma ale nawet ladnie wyglada :)
kacu83
Berbeć

Postprzez PawelGL85 » 2 mar 2008, o 01:03

moze to cewka
PawelGL85
Czytacz

Postprzez Janusz 1983 » 2 mar 2008, o 12:54

Musisz obejrzeć odpalony silnik w ciemności, czy nigdzie iskry nie skaczą.
Janusz 1983
Berbeć

Postprzez kacu83 » 2 mar 2008, o 13:54

patrzylem po ciemku i iskra nigdzie nie skacze :( myslalem tez nad cewka ale mam wrazenie ze to bardziej cos z oaliwem. przed awaria dwa razy w ciagu miesiaca braklo mi paliwa i myslalem ze jakiegos syfa zalapal ale wtedy raczej by sie dlawil a nie gasl tak poprostu.ostatnio po wymianie przewodow i swiec ruszylem i po wrzuceniu 2 zgasl. ale kiedy przeciagnalem go do 5 tys i dopiero wtedy zmienialem biegi to auto jechalo normalnie i nie gaslo. kolega ma sprawna cewke wiec sprobuje podmienic i zobacze czy jest jakas roznica.
wydech Ulter-felgi 16" azev-strumienica-obnizone zawieszenie Koni-poszerzane nadkola-lampy przod a'la golf 4 hella-tyl white clear hella --mocy to nie ma ale nawet ladnie wyglada :)
kacu83
Berbeć

Postprzez przemo » 2 mar 2008, o 16:39

a wtrysk sprawdzałes? i jeszcze moze pompka paliwa ci cos szwargoli zobacz ci ci chodzi
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

Postprzez kacu83 » 15 mar 2008, o 18:58

zaprowadzilem autko do mechanika i dopiero po podlaczeniu do komputera wyskoczyly jakies 4 bledy. zatarla sie pompa paliwa. a przy okazji dowiedzialem sie ze mam naderwany kabelek od sondy od podgrzewania i dlatego auto palilo mi 10-12 litrow na setke.300 zl zostawilem ale autko dziala:)
kacu83
Berbeć

- - - Skup samochodów Radom - autoskupradom.pl

Powrót do Silniki benzynowe