Przydusza się, słabnie, przyhamowuje ??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez czupakab » 4 wrz 2011, o 20:05

Witam wszystkich forumowiczów. ;-)

Dręczy mnie denerwujący i niepokojący problem.

Gdy odpalam autko, silnik chodzi normalnie, ale podczas jazdy zaczyna mi nagle przerywać (przyduszać, jakby słabnąć), wtedy gdy dodaje gazu tak blisko podłogi to po chwili się przepala, ale zmienię bieg na wyższy, i podczas kolejnego przyspieszania w sumie w ogóle jazdy nadal silnik się przydusza.
Najbardziej i najdłużej jest to odczuwalne na 2 biegu, wciskam gaz a tu jakby silnik przyhamowywał, dodaje gazu do podłogi i wtedy na chwilkę działa normalnie. Gdy auto się rozgrzeje występuje trochę mniej przyduszeń jednak nie ustępują one do końca.

Zastanawiałem się nad wymianą świec, bo nie są one zbyt świeże, ostatnio je wykręcałem i żadna nie była zbyt zabrudzona. Nie wiem czy one mogą być przyczyną tej dolegliwości.

Dzięki za wszystkie porady.
czupakab
Berbeć

Postprzez wojtek1418 » 4 wrz 2011, o 21:02

kolego... świece, filtr paliwa i filtr powietrza :) powinno pomóc... sprawdź to wszystko i napisz :)
wojtek1418
Czytacz

Postprzez czupakab » 4 wrz 2011, o 21:51

oK :-D gdy tylko to sprawdzę, od razu napisze ;-)
czupakab
Berbeć

Postprzez Artur G » 4 wrz 2011, o 21:58

ja bym jeszcze zajrzał do kopułki i sprawdził styki czy nie zaśniedziane i do odmy zajrzeć można czy przewód czysty. Bo jak jest tam ta biała maź to też będzie silnik dusić.
Artur
Artur G
Czytacz

Postprzez czupakab » 6 wrz 2011, o 18:39

Dzięki za wszystko chłopaki ! :mrgreen:

Do wymiany był filtr paliwa, troche roboty z tym było :-P
a co do odmy to akurat u mnie była czyściusieńka :-)
czupakab
Berbeć

Postprzez Miśka_GTi » 13 wrz 2011, o 08:33

Miałem podobne objawy u siebie i tez wszystko powymienialem od przewodow po kopulke palec .Przy dodawaniu gazu strasznie mulil nie chcial sie wkrecac jako tako szedł jedynie na wysokich obrotach i to tez z oporami duzymi .Wkoncu silnik zgasł w czasie jazdy kilka kangurów i koniec :) Okazało sie ze skonczyła sie pompa paliwa .Wycieczka na szrot szybka podmiana i autko dostało skrzydeł :)
Miśka_GTi
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe