pytanie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

pytanie

Postprzez pirlo » 2 lis 2008, o 17:13

mam silnik 1,6 AEA benzyna bez gazu , niedawno zmienilem olej na castrol 15 - 40 , i od pewnego czasu po odpaleniu slysze jakby stukanie nieglosne w silniku i co najdziwniejsze raz jest raz nie ma nieraz slychac to na cieplym silniku nie jest to głosne ale da sie slyszec dochodzi gdzies z silnika jakby w polowie, jak odkrecilem tez korek od oleju i przylozylem ucho to tez słychac bylo niegłosne stuki ale to chyba raczej normalne , poradzcie cos bo ciut mnie to irytuje czy to popychacze czy panewka czy musze sie tym mocno martwic?? ile jeszcze tysiecy mógłby pociagnac taki silnik bez remotu__ niby mam 170 tys przejechane ale w to nie wieze jak juz cos zaczyna stukac,
pirlo
Czytacz

pytanie

Postprzez K@mil » 2 lis 2008, o 17:16

W tych silniczkach czasem tak jest... są to zawory ktore sie ustawiają same... tez tak czasem mam kolego... :) :mrgreen:
Pierwszy raz tez sie bałem co to. Stukało mi tak samo jak Tobie odrazu po wymianie oleju, pojechalem do mechanika i on mowi ze to sa wlasnie zawory ze sie ustawią i bedzie git :P
Ostatnio edytowano 3 lis 2008, o 19:16 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez pirlo » 2 lis 2008, o 17:18

a rozumiem , tak wiec thx zy info pozdro kolego!!!
pirlo
Czytacz

Postprzez pablomed » 3 lis 2008, o 18:45

K@mil napisał(a):ze sei ustawia
nic się nie ustawia, w golfie ustawianie się skończyło w 1984 roku. Wymienia się tzw popychacze hydrauliczne (szklanki), po dwadzieścia parę złotych razy 8 plus uszczelka pod dekiel. Wymienisz jak nie będzie chichło nigdy.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe