Pytanie w sprawie LPG i elektryki.Kto pomoze???

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Stefan80 » 25 mar 2008, o 21:05

Witam
Zakladam swoj pierwszy post nie wiem czy w dobrym, dziale czy tez nie wiec jak cos nie tak to przezucie.
A moje pytanie dotyczy instalacji LPG czy wie ktos moze co jest potzrebne do zalozenia instalacji w jaki spopsob wszystko podlaczyc i czy moze ktos probowal sam takie cos podlaczyc.Natmiast drugie pytanie chodzi mi o eletryke od zbiornika paliwa odchodza cztery kable czy moze wie ktos do czego sluza.Aha jesli sie wam to przyda to mam Golfa 3 z roku 93 z silnikiem 1.6. Czekam na szybkie odpowidzi i z gory dziekuje.

Pozdrawiam Marek
Stefan80
Berbeć

Postprzez uli » 26 mar 2008, o 10:14

Po pierwsze instalacje gazu zakladaj w jakim zakladzie gdzie ma dobra opinie i dostanie na wszystko certyfikaty abys mogl pozniej wbic instalke w dowod inaczej nie kombinuj bo szkoda kasy i czasu. Co do kabli to sa to od pompy paliwa 8-)
uli
Badacz tematu

Postprzez arek ryba » 26 mar 2008, o 10:55

kolega uli ma racje z instalacją lepiej samemu nie kompinować ja do 1,8 jednopunkt założyłem za 1600 zł w warsztacie specjalizującym się w lpg jakiej firmy to już nie pamiętam ale jakaś włoska. przejechałem już 15 tyś kilometrów, miałem już dwa darmowe przeglądy , jak narazie jest wszystko ok.
a kable napewno są od pompy!!! ;-)
arek ryba
Members

Postprzez buli84gt » 26 mar 2008, o 19:45

Stefan80 napisał(a):moje pytanie dotyczy instalacji LPG czy wie ktos moze co jest potzrebne do zalozenia instalacji w jaki spopsob wszystko podlaczyc i czy moze ktos probowal sam takie cos podlaczyc.
jezeli kupiłeś juz sobie instalacje to montaż będzie kosztować pare stówek. jeżeli jeszcze nie kupiłes to warto oddac autko do specjalisty który przebada autko i zamontuje odpowiednią instalacje lpg. nie każde autko może jeżdzić na gazie. :-)
buli84gt
Czytacz

Postprzez golfik60 » 27 mar 2008, o 16:42

dwa przewody od pompy paliwa i dwa od wskaźnika poziomu paliwa
golfik60
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe