pytanko

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

pytanko

Postprzez kruger22 » 29 sty 2009, o 22:44

czy warto dolewac do baku te dodatki w stylu "stp" itp ? czy to moze cos pomoc lub zaszkodzic?
kruger22
Czytacz

pytanko

Postprzez wawrzyn83 » 29 sty 2009, o 23:00

ja uzywam stp i nie narzekam moim zdaniem troche to pomaga
ja ze swojej strony zauwazylem ze po dolaniu silnik zaczal mi ciszej pracowac
wawrzyn83
Czytacz

Postprzez Golfik1986 » 29 sty 2009, o 23:07

jak dla mnie porazka tego typu srodki bylo wiele postow na forum o tym. ludzie dolewali tego i byly jeszcze wieksze problemy spalanie wzrastalo, silnik nie rowno pracowal, problemy z odpalaniem, ktos kiedys sie skarzyl ze doszlo do przezarcia ukladu paliwowego jak zostalo to zalane i autem nikt nie jezdzil przez 2 tygodnie. wiec jak narazie same zle opinie ja bym nie polecal :dobani:
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez Hemi » 29 sty 2009, o 23:31

dajcie spokój z ulepszaczami... lej bene na sprawdzonych stacjach, używaj lepszych olejów itd.
Jedyne co mi kiedyś pomogło to proszek do uszczelnienia chłodnicy w FSO 1500 - jakoś EAGLE się nazywał i było napisane made in usa (o ile dobrze pamiętam, bo to dość dawno było)
3,5 roku, 60 000 km... nadszedł czas rozstania :(
był VW GOLF III GT 1.8
jest OPEL VECTRA B KOMBI 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez Y@RO » 30 sty 2009, o 00:11

Hmmm mi gofer żarł "troszke" oleju :/:/ "troszke" to malo powiedziane. Dolalem tego czegos STP czy jakos to sie nazywa do oleju i moze sa minusy tego bo auto na poczatku mi bardziej kopci ale juz nie zabiera mi tyle oleju i nie wycieka z silnika z pod uszczelek :) Ja jestem tego zdania ze jak ma cos zaszkodzić silnikowi to zaszkodzi wczesniej czy pozniej .. auto stare wiec nie ma sie co cudów spodziewac. Do nowego auta bym tego nie wlewał, a do starego ... a co mi tam ;)
Zapraszam do komentowania i oglądania :) :D :P

http://www.golf3.pl/topics2/germanik-mk ... vt6067.htm

- - -

Powrót do Silniki benzynowe