Pytanko Tuning Silnika 1.8

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Bastoss » 23 wrz 2010, o 01:20

Witam a więc chce w '' przyszłości '' Porobić wielkie zmiany w silniku:) Mianowicie... Prosze o odp na te kilka moich pytań:)

1. Czy jest jakas firma w Polsce która wstawi mi Turbo, Chipy i inne pierdołki związane z + km:D

2. Ile można wydusić z takiego silnika (1.8GT) ( oczywiście nie wchodzi w gre żadna zmiana silnika )

3. Co musze wiedzieć na temat takich przerobek?

4. I Miej wiecej ile taka zabawa może mnie wynieść?

5. Jakie zmiany powinienem wprowadzic/co zamontować aby Otrzymać daną moc:)

[center]Jeśli napisałem ten post w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie :)[/center]

Z Góry dzięki.
Bastoss
Czytacz

Postprzez prezesik » 23 wrz 2010, o 01:52

Różne rzeczy można z silnikiem zrobić, np. założyć turbo, to koszt (o ile dobrze pamiętam) minimum 2 tys. zł.

Szczerze - taniej wyjdzie Cię znalezienie odpowiedniego silnika oraz swap np. na 2.8 VR6 AAA jak modyfikacje silnika.
prezesik
Members

Postprzez Bastoss » 23 wrz 2010, o 12:54

Silniki VR6 są slabe jak dla mnie paliwa żrą ze cysterna za toba musi jezdzic a mocy nie ma takiej fascynującej np jak w innych modelach przy minimum 150km niby 2.8 174km ale tej mocy nie czuc że az tyle jej jest tutaj to chyba dzwięk robi swoje:D

Edit; Oczywiscie chodiz mi oto że jak bym dysponowal taka mocą np z innej jednostki silnika niz 2.8 lepsze efekty są:P

czekam na inne opinie!:) Dzieki presesik25 :ok:
Ostatnio edytowano 23 wrz 2010, o 17:37 przez Bastoss, łącznie edytowano 1 raz
Bastoss
Czytacz

Postprzez pood181 » 23 wrz 2010, o 16:50

weź koleś jeszcze raz przeczytaj co piszesz, z silnika 18 90KM ty chcesz wyciągać nie wiadomo ile?? jak zaczynasz pisać kolejnego beznadziejnego posta byś choć wpisał i poszukał bo wiele jest na forum o tym. jest to silnik zupełnie nie podatny na przyrost koni. następna rzecz, to uturbienie? prezesik25, za 2000 zł to możesz dobra używaną turbinę kupić, do tego dolicz osprzęt typu IC z o rurowaniem, kolektor, i najważniejsze zakucie silnika, zamontowanie lepszych hamulców a i bym zapomniał jeszcze opłacenie kogoś kto to zrobi bo sądząc po twoim pytaniu masz zerowe pojecie o mechanice. tak więc jak zamkniesz się w 25 000 zł będzie dobrze. jak chcesz poszaleć z mocą to wstaw sobie 2.0 8v 115KM i ciesz się nim, koszt takie zabawy to ok 4000zł. to jest moja opinia na ten temat, a moderatorów proszę o zamkniecie tematu
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
pood181
Badacz tematu

Postprzez Bastoss » 23 wrz 2010, o 17:32

Kod: Zaznacz cały
''
weź koleś jeszcze raz przeczytaj co piszesz, z silnika 18 90KM ty chcesz wyciągać nie wiadomo ile??  ''

A więc Sluchaj '' koleś '' Dlatego zapytalem ile mozna wyciągnoc a nie niewiadomo ile chce! Naucz się czytać ze zrozumieniem mondralo a potem sie udzielaj co do tej kwestii, a za reszte dzieki zamkne sie w 30k i bede sie cieszyć nie rozumiem twojej wypowiedzi w ogole zaczynasz pisac cos co nie ma nic w spolengo z tematem i wypad;)

Prosze doswiadczonych o wypowiedzi na ten temat a nie kozaka ktory lubi sie spinać ! Pozdrawiam:)
Bastoss
Czytacz

Postprzez BialyUst » 23 wrz 2010, o 17:40

na pewno 1,8 jakos tam mozna przerobic tylko teraz pytanie czy sie to opłaca bo gdy bedziesz chiał go turbic to juz musisz myslec o kutych tłokach bo moga kiedys nie wytrzymac

jedyna taka tansza metoda to np moze ostre wałki wstawic napewno cos tam polepsza ?? na poczatek jedz na jakas hamownie i sprawdz w jakiej kondycji masz silnik

jak juz chcesz miec jakas fajna moc to swapuj na 1,8 T z audi TT np 225 koni ci z pewnoscia wystarcza a mozna go podciagnac do 300 bez kucia silnika lub wstawic jakas słabsza jednostke tez z 1,8T np 170 kona
BialyUst
Members

Postprzez Bastoss » 23 wrz 2010, o 18:39

chcial bym wlasnie osiagnoc kolo 170/200 koni dlatego moze jednak pomysle nad wymiana silnika od czegos lepszego bo od vr6 napewno nie chce:)

a jakies drobne przeróbki ktore podniosą mi moc to jakie to ? Orientujecie się ?
Bastoss
Czytacz

Postprzez liwinglawida » 23 wrz 2010, o 19:23

chcesz mieć 1.8? Wyszukaj sobie KR'a z mk2. :D
liwinglawida

Postprzez BialyUst » 23 wrz 2010, o 19:48

KR-a z Mk2 odradzam

kolego jak chcesz miec cos OK 170 - 200 koników to mysl o 2,0 16V i go rub na ostre wałki + Program lub wkładaj 1,8 T 170 konne + program i tez będziesz miał coś ok 200 Koni
BialyUst
Members

Postprzez Bastoss » 24 wrz 2010, o 00:09

a do tego silnika co mam teraz, wisz cos moze co mogl bym zainstalowac aby zwiekszyc moc? nie przesadnie tak do 150kmmax? Skromnie co moge dodac?
Bastoss
Czytacz

Postprzez pablomed » 24 wrz 2010, o 00:24

Bastoss, silnik 1.8 jak i inne 8 zaworowe są kompletnie nierozwojowe, jest oczywiste że również i do takiego można by włożyć turbo, tylko że jest to kompletnie nieopłacalne z tego względu że jest dużo silników mocniejszych, a na dodatek przyjemnie poddających się tuningowi programowemu. Na przykład 180 konny 1.8 T z Leona plus softtuning i można mieć sporo ponad 200 koników. ABF-a w dobrym stanie to już naprawdę jest dość ciężko znaleźć, chyba że ew przed modyfikacjami wyremontujesz go na igłę. A mimo wszystko rozważ VR6, nie wiem czemu jakby się uprzedziłeś do niego, konstrukcja stara ale w swoim czasie nie była zła
pablomed
Members

Postprzez Bastoss » 24 wrz 2010, o 00:37

Czyli rozumiem że w 1.8 nie ma sensu robic nic w silniku:)

Pomysle nad kupnem silniczka jakiegos większego ale to tez nie wiadomo czy mi sie taki silnik zmiesci
Bastoss
Czytacz

Następna strona

- - - wino czerwone półwytrawne

Powrót do Silniki benzynowe