robota czy wymiana silnika??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lookasgolf33 » 2 maja 2011, o 16:46

witam,w moim 1,4 mam do wymiany rozrzad-to po pierwsze,tluka mi sie "szklanki" zaworow czy tam jak na to sie potocznie mowi-to po drugie,a wiec tez pasuje troche finansow w to wlozyc zeby to doprowadzic do porzadku...i mam teraz taki pytanie-czy to wszystko sie olaca???jakie beda koszty tej roboty gdybym mial wszystko wymianiac za jednym razem?niektorzy doradzaja mi poprostu kupno takiego samego uzywanego silnika....
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez K@mil » 2 maja 2011, o 16:49

lookasgolf33 napisał(a):niektorzy doradzaja mi poprostu kupno takiego samego uzywanego silnika....

Spoko kupujesz inny silnik w ktorym tez musisz wymienic rozrząd czyli rozrzad wychodzi Ci na 0...
Za wymiane silnika tez trzeba zapłacić czyli wymiana szklanek/popychaczy w Twoim wychodzi również na 0 (i wiesz ze masz je nowe)...

Decyzja nalezy do Ciebie... Pamietaj ze nigdy nie wiadomo co kupisz moze po miesiącu zamiast do wymiany oleju bedzie trzeba np wymienić pierścienie itp :)

Co do cen to rozrząd w 1.4 tzn wogole w mk3 nie jest drogi z wymianą i częściami dobrej fimy okolo 400zl
Szklanki to koszt okolo 150/200zł i przy wymianie trzeba rozpiąć rozrząd, a przeciez i tak go wymieniasz :P czyli jestes do przodu :P...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez lookasgolf33 » 2 maja 2011, o 16:54

aha,ooo dzieki kolego :-)
lookasgolf33
Gaduła

- - -

Powrót do Silniki benzynowe