rozpacz VR6 pomocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Dinuś » 10 gru 2009, o 22:44

mialem g60 ,marzył mi sie vr6 spelnilem marzenie a tu lipa , co do doktora to wadpie zeby byl zalany tym ale sprawdze na pewno , a co do zadeklarowania sie to nie byl taki chetny ,to jest starszy koles wiec msyel ze nie w glowie mu takie kombinacje moge sie mylić , podejme sie naprawy i bedzie latal :) jestem dobrej mysli , a pytanko mam jaka powinien trzymać temperaturę ???
Dinuś
Members

Postprzez radomiak » 10 gru 2009, o 23:09

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Postprzez MTuner » 10 gru 2009, o 23:27

Dinuś napisał(a):mialem g60 ,marzył mi sie vr6 spelnilem marzenie a tu lipa , co do doktora to wadpie zeby byl zalany tym ale sprawdze na pewno , a co do zadeklarowania sie to nie byl taki chetny ,to jest starszy koles wiec msyel ze nie w glowie mu takie kombinacje moge sie mylić , podejme sie naprawy i bedzie latal :) jestem dobrej mysli , a pytanko mam jaka powinien trzymać temperaturę ???

Siemka Dinus gratuluje i witam w gronie najlepszych ;-)
Zycze powodzenia w naprawie!!!
Temperaturka powinna byc dokladnie w zenicie czyli 90 C.
Jak bym byl przy moim to bym ci bagnet zmierzyl, ale niestety nie jestem.
Jeszcze raz wytrwania, jak co to wal do mnie na PW.
pozdro MTuner
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!

moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
MTuner
Badacz tematu

Postprzez adrian5 » 11 gru 2009, o 00:09

Dinuś napisał(a):mialem g60 ,marzył mi sie vr6 spelnilem marzenie a tu lipa , co do doktora to wadpie zeby byl zalany tym ale sprawdze na pewno , a co do zadeklarowania sie to nie byl taki chetny ,to jest starszy koles wiec msyel ze nie w glowie mu takie kombinacje moge sie mylić , podejme sie naprawy i bedzie latal :) jestem dobrej mysli , a pytanko mam jaka powinien trzymać temperaturę ???

Powinieneś go jak najszybciej oddać, na Twoim miejscu zatrzymałbym go i naprawiał tylko jakby to był ostatni VR6 na świecie. MOŻESZ TO WG PRAWA ZROBIĆ. TYM SZYBCIEJ TYM LEPIEJ DLA CIEBIE, POTEM MOŻE BYĆ POWIEDZIANE, ŻE TY ZEPSUŁEŚ! Nawet sprawę do sądu podaj jak nie będzie chciał się zgodzić na oddanie kasy. Oczywiście jeśli wszystko jest tak jak mówisz. A jeśli chcesz go naprawiać i tak, z jakiś powodów, to zarządaj na piśmie pokrycia kosztów naprawy, albo lepiej- zapytaj ile koszty wyniosą, przyjmnij kasę i oprócz tego sporządź pismo, że jeśli wyniosą więcej/ lub mniej to wtedy albo on odda Ci jeszcze więcej albo Ty oddasz mu. A woogle to naprawiany VR6? Nie, dzięki...
Ostatnio edytowano 11 gru 2009, o 00:20 przez adrian5, łącznie edytowano 1 raz
VW Golf, CL Europe, 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
adrian5
Czytacz

Postprzez noname_conek » 11 gru 2009, o 00:15

to jest ten granatowy na projektorach 5D? z gdańska? Jeśli tak to dzwoniłem do typa i strasznie kręcił miałem jechać go obejrzeć ale po gadce można było wyczuć że coś jest nie tak...
noname_conek
Gaduła

Postprzez e2 » 11 gru 2009, o 00:59

sprawdź go na hamowni - dowiesz się w jakiej kondycji jest silnik
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pro100 » 11 gru 2009, o 01:00

noname_conek nie to nie jest ten ;) Co do gdanska ogladalismy vrke z Dinuś ale nie na projektorach tylko z jakims smiesznym grillem no ale nic specjalnego
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez noname_conek » 11 gru 2009, o 01:04

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10870158

o tego mi chodziło

myślę że poszedł za około 2-2,5tyś zł bo koleś strasznie szybko chciał go sprzedać
noname_conek
Gaduła

Postprzez darkmen21 » 11 gru 2009, o 08:54

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy tak łatwo idzie oddać furę jeszzcze w POLSCE.Wogóle nadrzędna zasadą jest kupowanie samochodu z takim silnikiem sprawdzając go na stacji i u mechanika pod wzgledem silnika. Inaczej lipa...też raz się tak kopałem i wpakowałem przez 5 miesięcy 4,5 klocka w auto.Ale to moja naiwność, nie istnieją okazje przy zakupie auta-niestety...
Współczuje i życze żeby skończyła się historia pomyślnie dla ciebie :ok:
darkmen21
Members

Silnik: 1.8
Nadwozie: cabrio

Postprzez Dinuś » 11 gru 2009, o 15:06

ja juz wiem w jakis sposób sie to stalo , koles twierdzil ze ma inny bagnet bylem z klega i mam świadka ,samochod mialzalozony gaz po paierach wychodzi ze nie dlugo wiec powyslame ze zmienie lampy i nech chodzi sobie na wolnych na benzynie i przed tym gdy zaczelem robic silnik byl zimny dolalem mu oleju i zaczelem robic swoje po jakiesj chwili jak pisalem stanol ,lecz odpalil z klekotem jak zadzwonile do kolesia przyjechal po burzliwej rozmowie podja sie naprawy lecz twierdzil ze ma inny bagnet dlatego miarka pokazuje ze jest za malo ja dolalem i stanolsilnik , poprostu bagnet byl dobry a cap jezdzil bez oleju a ja glupi uwierzylem ze ma inny bagnet , mysle ze podejme sie naprawy i tak koles za to placi ,tak juz bede mial pewniaka ,a kupic kolejnego vr tez nie wiadomo co bedzie a tak wiem ze silnik mnie w tym nie zaskoczy , dobrze mysle ??? bo w sumie jesli panewka sie nie obrucila i bedzie caly wal to zmiana panewek i smiga a jesli bedzie porysowany to trzeba robic sliw :( wczoraj bylem u mechanika (taty znajomy) mowi ze do 500zl zrobi mi to jesli wal caly , ja nie mam kanalu i nie mam jak zadzialac :zalamany:

[ Dodano: 2009-12-11, 14:10 ]
darkmen21, wiem dalem ciala jak nic :( ale chodzil bardzi ladnie nie jenczalo nic nie stukalo , zmylila mnie ta miarka , czlowiek na blendach sie uczy szkoda ze tyle kosztuja :( jesli wszystko bedzie ok to od razu wywalam gaz ,po papierach wynika ze byl tam pol roku , i wrzucę fotki golfa :( marzenie jest lecz serce marzenia na razie przestalo bic : :zalamany:
Dinuś
Members

Postprzez darkmen21 » 11 gru 2009, o 15:40

Dinuś, nie martw sie stary, 500zł to naprawde nic ;-) . Jak da rade to zrób i jezdzij, koles jest frajerem i tyle :dobani: ,na bank ci nie pojdzie na reke, skoro celowo cos kombinował-nie wygrasz z oszustem.

Powiem ci na pociesznie, ze od maja do tego weekendu miałem forda scorpio tego amerykanskiego i 3 dni po zakupie okazało sie ze mam do robienia cala elektryke zawieszenie itp. Wrzuciłem do niego na poczatek 2 klocki, a potem co miesiac okolo 500zł, w listopadzie nie wytrzymałem juz po awarii sprzegla(komplet2000zł) .Także odremontowałem komus auto,ale nie mogłem juz na niego patrzec :kwasny:

i powrocielm do golfa III :super: ,ale sprawdzalem go dokładnie,jak z reszta i inne przed zakupem tego co mam,bo kupic złom łatwo,jednak gorzej żyć z tą myslą i ładować w auto hajs bez konca.

Człowiek uczy sie na błedach
darkmen21
Members

Silnik: 1.8
Nadwozie: cabrio

Postprzez Dinuś » 11 gru 2009, o 16:34

teraz tylko tzreba sprawdzic czy wal caly :( jesli tak to bedzie vr-ka zyla :D za male pieniadze oby tak bylo , dzieki panowie za wypowiedzi ,napisze co i jak z vr-ka jak bedzie naprawiana
Dinuś
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe