rozwalona skrzynia... pomocy... WYCIEKL OLEJ

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Bastoss » 26 mar 2011, o 11:37

witam was koledzy mam taki problem wczoraj wracalem do dom i zachaczylem podwoziem o kraweznik jak podjezdzalem i nagle zaczelo mi szarpac biegami wyszedlem z auta zobaczylem wielka plame oleju ponysalem misa pier***a ale wsadzilem glowe i okazalo sie ze skrzynia szczelilem i pekla skrzynia i olej caly sie wylal mianowiscie kawalek elementu aluiminiowego peklo od skrzyni nie duzy kawalek ale no cos nie wiem co robic moze mi dpradzicie znajomi mowia ze usze skrzynie wymieniac albo i wyciagac i spawac od 2 stron nie da sie od jednej zewnetrznej pospawac to? panowie prosze oi pomoc moze mieliscie taki problem sory za bledy ale pisze szybko i ide walczyc z moja golfina z gory dzieki 3mac sie!
Bastoss
Czytacz

Postprzez sirGrzesio » 26 mar 2011, o 11:44

nie opłaca się spawać aluminiowej obudowy a poza tym trzeba do tego megafachowca. kup lepiej inna skrzynię, najlepiej uszkodzona tyle, że z całą obudową i przełóż graty. moim zdaniem to najtańsze rozwiązanie choć pracochłonne
sirGrzesio
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez michaal » 26 mar 2011, o 14:48

Z tym spawaniem jest tak że do spawania tego musisz mieć najlepiej spawarkę TIG i osobę która trochę tego pospawała, bo samemu na 1 raz nie zrobisz tego dobrze. Co spawania z dwóch stron to trzeba wiedzieć jaka jest gruba ścianka i dojście do spawania. kolejna trudność spawania polega na tym że byś musiał przed spawaniem dokładnie ją wyczyścić z oleju bo inaczej mogą być problemy. Po spawaniu należy sprawdzić szczelność. Z tą naprawą może się okazać że jest ona nie opłacalna bo nowa (używaną) skrzynię znajdziesz taniej. Po drugie jeśli będziesz naprawiał to musisz kupić olej do skrzyni a to dodatkowe koszty.
michaal
Badacz tematu

Postprzez Piotrek00Ski » 29 mar 2011, o 21:15

powiem tak pekła w nie odpowiednim miejscu jak zwykle zapewne . Spawałem ja w swoim tam gdzie kreci sie koło zamachowe i test ok a co do kupienia rozwalonej i przesypania trybow cienki pomysł a łozyska itp ;>?? lepiej druga koszta max 400zl z olejem ;) przynajmniej w poldaskim ;) / Pozdrawiam i 3maj sie kolego oby nie za kieszen ;)!!!
Piotrek00Ski
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe