Rzuca silnikiem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Rzuca silnikiem

Postprzez michaelseven » 24 cze 2011, o 09:47

Od jakiegos czasu rzuca mi silnkiem w szczegolnosci na 3 pierwszych biegach, nierownomiernie pracuje silnik/wczesniej mialem wymieniany olej trzy razy,bylo przypuszczenie ze dostaje sie benzyna do oleju,i ciagle wlanczala mi sie kontrolka od oleju,wlalem doktora i myslalem ze to bedzie koniec z tym...,plyn od hlodnicy nie ma z tym nic wspolnego bo stan jest ciagle taki sam/ale benzyny mi bierze jak kombajn/przwody mam nowe swiece nowe kopulka palec rodzielacza nowy wiec raczej to nie jest winna ukladu zaplonowego/zawory sprawne 11 11 10,3 10, 5/sonda lambda sprawdzana i spoalanie dobre/nic nie kopci nie dymi(rura czysta)/wczoraj sciagnelem przewod od filtra powietrza i bylo w nim pelno oleju,zobaczylem stan oleju w silniku i wzrosł o polowe do maximum;/pewnie dlatego mi wywalilo olej do ukladu dolotowego powietrza;//co mam z tym zrobic?co jest odpowiedzialne za dostawanie sie paliwa do oleju?pierscienie czy panewki bo slyszalem kilka roznych histori prosze o pomoc priv

[ Dodano: 2011-06-24, 14:11 ]
Wymienic pierscienie i uszczelke pod glowica?to chyba powinno wystarczyc nie?

[ Dodano: 2011-06-24, 16:25 ]
widze ze sposrod na razie ok 50 osob nikt sie nie chce wypowiedziec co sadzi na ten temat...
michaelseven
Czytacz

Rzuca silnikiem

Postprzez pablomed » 24 cze 2011, o 20:12

michaelseven napisał(a):benzyny mi bierze jak kombajn

michaelseven napisał(a):spoalanie dobre/nic nie kopci nie dymi(rura czysta)

sposób opisanie problemu jest troszkę niespójny
A bardziej szczegółowo - niby to sprężanie jest jeszcze w zakresie normy, ale zdrowe silnik miaja po 12-13, mozna podejzrewac że paliwo cieknie z powodu niesprawnych pierścieni i wówczas ich wymiana powinna pomóc, ale to mozna bedzie dopiero po rozbiórce silnika ocenić. Przyczyną dostawania się paliwa do oleju moze być taz lanie na upadłego paliwa przez wtryskiwacz i moze być to usterka sterowania przez ECU jak i samego uszkodzonego wtryskiwacza albo regulatora ciśnienia paliwa.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe