Witam, zastanawiam si? co boli mojego golfika otó? po osi?gni?ciu pr?dko?ci 140km/h dalej rozp?dza si? jak by chcia? a nie móg? co to mo?e by? dodam ?e jest tak samo na gazie jak i benzynie silnik 1,8 90km GT. z góry dzi?ki pozdro
zobacz swiece albo zmien cpn ja ostatnio tez mialem taki problem i zmienilem swiece i wszysko wrocilo do normy przyspiesza lepiej i wieksze predkosci osiaga niz przed zmiana pozdro
ja mam ngk trzy elektrodowe takie powinny byc w silniku 1.8 jak u nas. a pozatym w karzdym sklepie z czesciami motorozycajnymi maja katalogi i Ci powiedza jakie najlepsze sa ale narpierw wykrec i zobacz czy elektrody nie sa zniszczone i zobacz czy kazda daje iskre bo moze przyczyna jest inna trudno tak powiedziec powodzenia w naprawie pozdro
Ok dzięki sprawdze swiece, kable itd. Ale dzisiaj byłem u mechanika i okazało się ze trzeba przestawic aparat zaplonowy o kilka stopni moze to to jest przyczyna bo na benzynie moj golfik chodzi fatalnie
wiatm serdecznie ja mam to ssamo ze mi tak gazuje przy tej predkosci ale czy to nie bedzie to ze włacza sie gti?z tego co mi znajomi gadali to bedzie to