Silniczek krokowy!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Silniczek krokowy!!!

Postprzez Globi30 » 16 cze 2008, o 11:56

Witam!

Wiem , że ten temat był już wielokrotnie poruszany na forum , ale mam prośbe o zamieszczenie zdjęć gdzie dokładnie znajduje się silniczek krokowy w 1.8 (ABS) i proszę o jakis opis jak to ustrojstwo wymontować i wyczyścić.

Myślę , że to może być powodem problemów z obrotami i chciałbym to sprawdzić zanim pojade do mechanika i usłyszę , że pół silnika do wymiany.

Z góry dziekuję!
Globi30
Czytacz

Silniczek krokowy!!!

Postprzez pogo84 » 16 cze 2008, o 13:04

hm skad ja to znam ze pol silnika to wymiany :) heeh tez tak mialem ale z inna awaria :)

a silniczek krokowy zeby ci powiedziec gdzie dokladniej jest jak mozesz zrob zdjecie przodem silnka i Ci zaznaczymy gdzie dokladniej bo jak CI opisze t pewnie i tak nie bedziesz wiedzial hm
pogo84
Badacz tematu

Postprzez scuzz » 16 cze 2008, o 15:53

Na zdjęciu masz rozlokowany krokowiec. Zdjęcie jest robione z bliska więc tak szukaj go jak linka od gazu idzie do monowtrysku i tam go znajdziesz już po fotografi co ci załączam.
scuzz
Czytacz

Postprzez Globi30 » 17 cze 2008, o 09:01

Dzięki Panowie za pomoc !

Więc , żeby go wykręcić to trzeba cały wtrysk zdjąć czy da sie jakoś szybciej?
Globi30
Czytacz

Postprzez scuzz » 17 cze 2008, o 19:30

Musisz mieć końcówki thorx lub hex już nie pamiętam i spokojnie odkręcisz bez ściągania wtrysku. Wcześniej musisz sciągnąc tą plastikową osłonę na przewody do krokowca i monowtrysku i spokojnie odkręcasz.
scuzz
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe