mam ten sam problem i nie zależnie czy chodzi na paliwie czy na gazie , a najgorsze jest to , że czasami jest dobrze a czasami źle czy to może być ten silniczek krokowy ? bo nie chce pieniędzy w błoto wyrzucać ...
silniczek znajduje sie przy przepustnicy szukaj czegos takiego
[ Dodano: 2008-07-17, 17:28 ] rozkreciłem tego krokowca i nic tam nie ma do czyszczenie w srodku znajduje sie tylko silniczek ekektryczny i tryb regulujący dawkie paliwa.
zaopserwowałem tylko ze silniczek dobija do konca i nie wraca na stare miejsce
ok dzięki kolego silniczek znalazłem , przeczyściłem nic nie dało , w innym temacie już zadałem pytanie który krokowiec wybrac do mojego golfa z dostępnych na allegro , ja już sam nie wiem czy to będzie wina krokowca , czasami jadę jest ok , za chwilę już gaśnie
Miałem podobny problem - około roku temu - objawy identyczne jak opisywaliście;
Proponuje wymianę silnika krokowego (na oryginał - koszt jak pamiętam nie astronomiczny - a nie mam od tego czasu żadnych problemów)
Lokalizacja: przy przepustnicy ... pisał to już ktoś wcześniej ...
Oznaczenia: wykręć i odczyaj nr katalogowy podany na obudowie wraz z ostrzegawczą naklejką (przynajmniej ja tak miałem)
Wg nr odnajdziesz właściwy krokowiec ... każdy odpowiada do innego golfa ...
pzdr ...
mam pytanie wczoraj odpiełem sonde lamda i zaczoł mnie ruwno pracowac silnik tylko moc straciłem wydaje mnie sie ze mam sonde walniento jak wam sie wydaje
[ Dodano: 2008-07-18, 17:24 ] a taki pytanko za co odpowiada ta sonda
krzychumjm napisał(a):(...) a taki pytanko za co odpowiada ta sonda (...)
Najprościej rzecz ujmując:
Sonda Lambda - mierzy zawartość "tlenu" w "spalinach" (regulacja składu mieszanki) Przekazywany sygnał napięciowy wpływa na czas wtrysku paliwa oraz skład miezanki, ustalany przez komputer (elektroniczne urządzenie sterujące)