silnik 1.6 AEE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

silnik 1.6 AEE

Postprzez dycha » 21 wrz 2011, o 15:26

Witam
Mam pytanie.Czy ma ktoś zdjęcie silnika 1.6 AEE? Chodzi mi dokładnie o filtr powietrza i jego podłączenia. Dochodzą do niego wąż od odmy i od osłony kolektora wydechowego.Nie mogę nigdzie znaleść czy czasem nie dochodzi jeszcze do niego cieniutka rurka a dokładnie do termostatu który jest wbudowany i odpowiedzialny jest za ciepłe i zimne powietrze podawane do przepustnicy.
Jeśli ktoś ma fotkę lub ma taki silnik to proszę o informację, jeśli macie taką rurkę to skąd, dokąd ona przychodzi.Myślę że przy każdym filtrze jest to o czym piszę.Cieniutka rurka.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
dycha
Czytacz

silnik 1.6 AEE

Postprzez michaal » 21 wrz 2011, o 18:04

Do filtra powietrza w AEE podłącza się tylko odmę od spodu. Z boku wychodzi zaś końcówka z termostatem do którego podłączona powinna być rura znad kolektora wydechowego. Termostat to taka kwadratowe zwężenie na wejściu do filtra i on odpowiada za ciepłe/zimne powietrze. Nie ma tam żadnej cienkiej rurki.
michaal
Badacz tematu

Postprzez dycha » 21 wrz 2011, o 18:37

Ja też nie mam żadnej rurki ale zasugerowałem inną obudową filtra też od golfa 3 i ona miała taką cieniutką rurkę która dochodziła do termostatu.Zdziwiło mnie to że u mnie tego nie ma tym bardziej że u mnie przy termostacie jest mały otwór który pasuje mi do średnicy tej rurki którą widziałem w tamtej obudowie.Na zielono zaznaczyłem otwór który mam w swojej obudowie i nie wiem czy czasem tam powinna być ta rurka którą widziałem. Obrazek
dycha
Czytacz

Postprzez rufi89 » 24 wrz 2011, o 22:08

u mnie ta rure ktos taśma okleil zadnej cienkiej rurki tam nie ma
rufi89
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe