silnik 1.8 90 kucyków benzynka

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez zuznik » 5 kwi 2011, o 19:34

Witam golfiarzy. mój staruszek 93r,przejechane 300 km i oleju ni w ząb nie bierze.nie wiem ile pali,ale tez nie wiem ile jeszcze silnik wytrzyma. ktoś ma więcej przejechane? oprócz korozji,która mnie boli bo wiadomo wszystko juz gryzie,nie wiem co z tym zrobić? Czy w blacharke się pakować czy ozenic go.Czekam na info
zuznik
Czytacz

Postprzez K@mil » 5 kwi 2011, o 19:36

Jak serce dobre to dlaczego chcesz go zostawić :p
Blacharkę to teraz ma robiony prawie kazdy golf 3 i nawet 4 zaczynają juz gnić i są robione :)

Kazdy egzemplarz przejedzie inną liczbe KM :) to zalezy od traktowania i szanowania przez innych wcześniejszych właścicieli
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez zuznik » 5 kwi 2011, o 19:45

co mnie wkurza-blacha-progi juz cienko,klapa tylna jak zawsze, nadkola troszkę pogryzione.Wpakuję nie wiem ile do niego,i nie wiem jak długo silnik pogada,a wtedy czopke gruszek za niego dostane.a wiem ze czwórki tez potrafia łykać olej jak piwko po pracy.I TU MAM DYLEMAT?
zuznik
Czytacz

Postprzez czaro » 5 kwi 2011, o 19:48

K@mil napisał(a):Kazdy egzemplarz przejedzie inną liczbe KM :) to zalezy od traktowania i szanowania przez innych wcześniejszych właścicieli

I obecnych również ;-)
zuznik, jak Ci auto nie nawala i jego gabaryty i osiągi starczają to rób blacharę i się ciesz z jazdy golfiną!!
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez zuznik » 5 kwi 2011, o 19:58

4 LATA NIM POMYKAM,1.70 TEŻ JESZCZE POJEDZIE,OLEJ-0 BRANIA,WERSJA GL WIĘC CIEKAWA,JESZCZE MNIE ANI RAZU NIE ZAWIÓDŁ.TERAZ CHYBA KOŃCÓWKE PRAWĄ WYMIENIE BO STUKA PO ZIMIE I DZIURACH.GAZU NAWET NIE CHE ŁADOWAĆ,BO RÓZNE SĄ OPINIE,WIEĆ NIE BĘDZIE W NIM GAZU.JAK W NIEGO WPAKUJE KASĘ,TO DO KOŃCA JEGO ŻYWOTA(SILNIKA )POJEŻDZĘ.MYSLAŁEM O TDI ,ALE TRAFIĆ NA DOBREGO TO SZÓSTKA W TOTKA,A KOSZTY TO JUZ DUŻO WIEKSZE.POZDRAWIAM
zuznik
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe