Silnik 1.8 od Vento do Golfa 3... da rade?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez xxxprzemo » 31 maja 2008, o 12:19

Witam
Z racji tego ze zadalem to pytanie juz w innym temacie pokrewnym, ale nie uzyskalem niestety zadnej odpowiedzi, niestety musialem zalozyc nowy temat... mam nadzieje mi sie za to nie dostanie tak od razu;]

To moj pierwszy post na tym forum;] trosszke niby przeczytalem ale i tak nie uzyskalem w sumie 100 % odpowiedzi, gdyz trzeba by bylo przejrzec w sumie milion prawie ze tematow;]
Chodzi o to tez w sumie ze nie bede pytal we wlasnym imieniu lecz w imieniu kumpla, który jest w potrzebie;]

A wiec przejdzmy do tematu;] niestety niedawno kumplowi padla skrzynia w golfiku 3 1.4 i z tego tez powodu mysli zmienic od razu silnik razem ze skrzynia. Dokladnie mysli nad swapem na 1.8...
A wiec jak to jest? czy caly osprzet i wogole caly silnik bez zadnych przerobek podejdzie do wlasnie golfa 1.4? Jak z poloskami... tarczami etc...
Ogolnie podobno ma mozliwosc kupienia silnika od VW Vento...(niestety nie wiem ktory rok, wiem tylko ze to wlasnie ten silnik 1.8) Jak to z tym bedize ? tak samo nie bedize problemow? Chetnie bym mu doradzil ale niestety nie posiadam VW;] TAk wiec czekam na jakies informacje azebym mogl mu cos konkretnego przekazac;]

Pozdrawiam
xxxprzemo
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 1 cze 2008, o 17:59

silnik od vento to to samo co golf3 wejdzie wraz ze skrzyniom ale elektryka na bank ci nie podejdzie musisz wiazke zmienic i kopma pewnie cos jeszcze sie znajdzie
piotrus23
Members

Postprzez xxxprzemo » 1 cze 2008, o 18:33

aha ... no to juz jakies info... no to bede musial zmartwic kumpla chyba troche... ze jednak bedize musial isc w lekkie koszta.... tyle ze on ma 1.4 silnik a tam jest jedno punktowy wtrysk z tego co wiem...
xxxprzemo
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 1 cze 2008, o 18:36

no tak wento tez ma 1.8 na jedno punkcie albo 75km albo 90km a w golfach z tego co pamietam tez sa 1.4 na wtrysku jedno punktowym
piotrus23
Members

Postprzez czepi » 1 cze 2008, o 22:49

jeśli już będzie zmieniał silnik to polecam 1,8 90KM (np.ABS) jeśli ja bym miał 1.4 i musiałbym silnik wymieniać to jednak zakupiłbym 1,8. Wiadomo większe koszty bo jeszcze elektryke trzeba by zmienić ale warto
czepi
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe