SILNIK 2.0 16V 150KM-OPINIE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 7 mar 2009, o 21:18

zasada jest podobna jak w innych silnikach z tego okresu z kolektorem metalowym. Czyli mozna gazować II generacją, ale lepiej założyć IV-ta czyli sekwencję jako nowocześniejszą i ogólnie sprawniejszą. I oczywiscie że II generacja to nie sekwencja.
pablomed
Members

Postprzez Marek87 » 7 mar 2009, o 21:24

Fasol popieram, mówię tylko,że II generacja to nie sekwencja. W takim razie Adi prawdę powie o tym silniku i gazie :)
Marek87
Czytacz

Postprzez Procent » 10 mar 2009, o 01:08

Mój kumpel ma gofra z ABF-em i bardzo sobie chwali. Ja też uważam że jest to bardzo udana konstrukcja. Szczerze to polecam. Miałem okazję nie raz się nim przejechać i zapierd... że z fotela się nie oderwiesz. Ale z gazem to już by było przegięcie. Jak ktoś kupuje autko z takim silnikiem to niech już leje PB. Ja wychodzę z założenia że gaz to jest dobry, ale do zapalniczek i kuchenki (bez obrazy posiadacze zagazowanych Golfów)
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez jawor87 » 17 mar 2009, o 14:22

Cysiu_NS napisał(a):jest zakuty i mozna latwo podniesc jego moc
pierwsze słyszę żeby seria była zakuta w ABF-ie :lol: fakt zdrowy silnik wytrzyma coś pod 300km ;-) co do silnika hmm dynamiczny jest mam w swoim LPG Sekwencja BRC i przy w miare normalniej 8-) jeździe 13literków łyka w mieście. Porównanie jazdy LPG a PB to...nie ma co równać,na PB wkręca się silnik jak szalony pod sam koniec.Troszkę kasy już włożyłem w silnik,a raczej w jego osprzęt. Tak dla porównania...łapałem się z kumplem,on seatem Cordobą GTI 120ps sam, ja we trzy osoby i na LPG i został wyprzedzony więc źle nie jest jak na LPG. Naprawdę jeśli chodzi o większe prędkości to do 200km/h dużo nie potrzeba zwłaszcza na PB,z racji też tej że zrobiłem se dolot :mrgreen:
pozdro
jawor87
Czytacz

Postprzez Shmatan » 17 mar 2009, o 19:07

A czy ktoś jest w stanie rozpoznać która generacja instalacji jest zainstalowana tutaj? http://i40.tinypic.com/vi1zlt.jpg

Po czym to rozpoznać?
Shmatan
Czytacz

Postprzez Marek87 » 17 mar 2009, o 23:20

Shmatan, nie wiem czy dobrze kombinuję i czy w ogóle da się po tym rozpoznać ale ma taki sam, bodajże jest to tzw. filtr fazy lotnej to (ta miedziano stalowa puszka na przewodzie odchodzącym od parownika) u staruszka w oplu z sekwencją jest to samo. No a rozpoznasz sekwencje po tym,że masz wtryskiwacze gazu zamontowane na listwie z wtryskami. Tutaj się tego nie dopatrzyłem ale ja z 2,0 też nie miałem do czynienia to pewnie nawet nie patrzę tam gdzie trzeba :wstyd:
Marek87
Czytacz

Postprzez Cysiu_NS » 17 mar 2009, o 23:42

jawor87 napisał(a):
Cysiu_NS napisał(a):jest zakuty i mozna latwo podniesc jego moc
pierwsze słyszę żeby seria była zakuta w ABF-ie :lol:

Fakt pomylka do tej pory tak myslalem ktos kiedys wprowadzil mnie w blad.
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez jawor87 » 18 mar 2009, o 14:12

Shmatan napisał(a):A czy ktoś jest w stanie rozpoznać która generacja instalacji jest zainstalowana tutaj? http://i40.tinypic.com/vi1zlt.jpg

Po czym to rozpoznać?

sekwencja tylko której generacji to nie wiem. Ten gol nie jest z motoallegro?jesli tak zapytaj sprzedawce. Ja mam gaz BRC sekwencje i jak pojechałem do najlepszego gazownika w mojej okolicy to był w szoku jak zobaczył,mowil ze pierwszy taki widzi na oczy. jak znajde aparat dam zdjecie.
jawor87
Czytacz

Postprzez lukaszmiodna » 18 mar 2009, o 21:28

Siemka posiadam taki silniczek i mam zamontowaną nową sekwencję i jestem w 100% zadowolony faktem jest że na gazie jest minimalnie słabszy ale jak chcę poszaleć to wrzucam PB :-D .spalanie na gazie waha sie w granicach 10-14 litrów zależy jak się jedzie. Silnik bardzo dynamiczny, naprawdę polecam. moje zdanie jest takie jak ktoś nie posiadał takiego silnika z gazem niech się nie wypowiada odnośnie jego dynamiki i spalania :lol: pozdro
lukaszmiodna
Berbeć

Postprzez jawor87 » 19 mar 2009, o 14:21

lukaszmiodna napisał(a):jak ktoś nie posiadał takiego silnika z gazem niech się nie wypowiada odnośnie jego dynamiki i spalania
dokładnie :ok:
jawor87
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe