silnik głośno warczy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

silnik głośno warczy

Postprzez cybertom » 15 mar 2011, o 09:52

witam moje auto to golf 3 1.4 ABD 93r. silnik głośno warczy ,dosłownie warczy takie wrrrrr w prrzedziale obrotem 2 do 3 tys przy mocniejszym przyspieszaniu. Na spokojnie przyspieszając jest w miare dobrze tylko przy gwałtowniejszym. Na luzie te warczenie ukazuje sie powyzej 3 tys obrotów.czego to mzoe byc powodem? Za szybki zapłon,czy może jeszcze cos innego?

Pozdrawiam.

Cybertom
cybertom
Czytacz

silnik głośno warczy

Re: silnik głośno warczy

Postprzez PabloSBT » 15 mar 2011, o 13:22

cybertom napisał(a):witam moje auto to golf 3 1.4 ABD 93r. silnik głośno warczy ,dosłownie warczy takie wrrrrr w prrzedziale obrotem 2 do 3 tys przy mocniejszym przyspieszaniu. Na spokojnie przyspieszając jest w miare dobrze tylko przy gwałtowniejszym. Na luzie te warczenie ukazuje sie powyzej 3 tys obrotów.czego to mzoe byc powodem? Za szybki zapłon,czy może jeszcze cos innego?

Pozdrawiam.

Cybertom

a może dziurawy masz tłumnik :D? wtedy tak jak piszesz przy mocniejszym dodaniu gazu warczy, u mnie przepaliła się rura za katalizatorem to jeździł jak wrc :D
dobrze by było jak byś nagrał silnik kiedy warczy bo tak to dużo jest możliwości
Ostatnio edytowano 15 mar 2011, o 19:59 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
PabloSBT
Members

Postprzez terms » 15 mar 2011, o 19:42

Sprawdzałeś olej ?
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe