silnik schodzi z obrotów zaraz po odpaleniu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pirlo » 7 sty 2008, o 20:55

panowie prosze wsas o porade,mam golfa oczywiscie 3 z 95 roku ,silnik yhm jak to silnik w 12 letnim aucie:) problem jest taki gdy jest mróz pali za pierwszym razem troche nim tam pochusta pobója ale nie gasnie rozgrzeje sie i jest ok! ale gdy jest pogoda deszczowa juz tak nie jest po odpaleniu chwile pochodzi normalnie zaraz spadaja obroty i nawet niekiedy gasnie!!! silniczek krokowy mialem czyszczony nie wiem moze trzeba wymienic na nowy , kable i swiece niby tez nowe:) tak mi mówił mechanik golfa tego mam 2 miesiac byl sciagniety z niemiec wiec skoro tak twierdzil ja sie na tym rzecz jasna nieznam :-D poradzcie koledzy bo niechcialbym byc zrobieony w h... przez jakiegos tzw mechanika a zapomnialbym gdy jest silnik rozgrzany to tez sie dzieje tylko i wylocznie po odpaleniu!!! potem nic sie nie dzieje a i gdy mu spadaja obroty musze mu gazowac aby nie zgasł za wszelkie pomocne info z góry thx pozdro
pirlo
Czytacz

Postprzez uli » 7 sty 2008, o 22:01

zacznij od najprostszej rzeczy czyli zdejmij kopulke zobacz w jakim jest stanie i palec. ok 8-)
uli
Badacz tematu

Postprzez Imper » 7 sty 2008, o 22:15

sprawdz sam te swiece i kable no i ajk tylko amsz mozliwosc i znasz kogos kto ma takiefgo samego golfa z takim samym silnikiem to zamien cewki bo to moze byc rowniez cewka pzodro
Imper
Members

Postprzez pirlo » 8 sty 2008, o 16:35

thx spróbuje!
pirlo
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe