silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

silnik

Postprzez gargi21 » 13 paź 2010, o 23:27

witam na forum mam pytanie.Chodzi mi o to ze w mojm golfiku poszedł silnik 1.4 ABD i chce zrobic przekladke calego silnika.Moje pytanie chodzi mi o to czy jak miałem silnik ABD to trzeba zamontowac taki sam model silnika czy mozna włozyc inny chodzi mi o oznaczenia np AXE lub jeszcze innym oznaczeniu.Czym sie roznia te silniki ABD od np.AXE.Czy musi byc taki sam silnik o tym oznaczeniu jaki miałem do tej pory.
gargi21
Berbeć

silnik

Postprzez K@mil » 13 paź 2010, o 23:35

gargi21 napisał(a):Czym sie roznia te silniki ABD od np.AXE.Czy musi byc taki sam silnik o tym oznaczeniu jaki miałem do tej pory.

ABU jednopunktowy silnik
AXE jest juz wielopunktem :)

Na Twoim miejscu szukalbym silnika 1.6 ABU i wstadzil go :D bedzie pasował zamiast Twojego ABD :) ...

ps. W tym Twoim filtr powietrza byl okragly nad glowica czy juz po lewej stronie w puszce ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez prezesik » 14 paź 2010, o 00:47

Jak zmieniasz na 1.6 ABU to dołóż jeszcze wtrysk, komputer i wiązkę elektryczną silnika, reszta osprzętu pasuje.

Jak zmieniasz na AEX to licz się z wymianą skrzyni biegów (jest inna) oraz całą resztą, komp, elektryka, osprzęt.
prezesik
Members

Postprzez gargi21 » 14 paź 2010, o 09:05

Ja mam filtr po lewej stronie w puszcze co kolega ma na mysli o dołozeniu wtrysku i tej reszty

[ Dodano: 2010-10-14, 10:29 ]
Czyli jakbym włożyl silnik 1.6 Abu to musze wymieniac komputer wtrysk i instalacjie silnika
gargi21
Berbeć

Postprzez KristoF » 16 paź 2010, o 20:48

instalacja elektryczna jest najpewniej taka sama, natomiast sterownik silnika wypadałoby wymienić. a co dokładnie stało ci sie z tym silnikiem?
Jak chcesz to mam silnik 1.4 ABD chętnie sie pozbęde za grosze jakieś... jak coś to pisz na PW
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe