Silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Silnik

Postprzez michaelseven » 3 kwi 2011, o 13:58

Mam silnik z 92 roku 1,8 55kw 75km czy oplaca sie wymieniac silnik na mocniejszy?bo chcialbym miec 90km chociaz/co sadziecie o zalozeniu ABS?ile by to kosztowalo u mechanika?Co prawda nie jestem pewien czy mam ABS bo widzialem ze ktos pisal ze mial serie GL i mial ABS takze sam nie wiem;/to samo tyczy sie do mocy silnikabo koles sprzedajac mi samochod mowil ze silnik ma 90km.Prosze o odp

Chodzi mi o abs w hamulcach
Ostatnio edytowano 3 kwi 2011, o 19:31 przez michaelseven, łącznie edytowano 1 raz
michaelseven
Czytacz

Silnik

Re: Silnik

Postprzez killah » 3 kwi 2011, o 18:18

michaelseven napisał(a):Mam silnik z 92 roku 1,8 55kw 75km czy oplaca sie wymieniac silnik na mocniejszy?bo chcialbym miec 90km chociaz/co sadziecie o zalozeniu ABS?ile by to kosztowalo u mechanika?Co prawda nie jestem pewien czy mam ABS bo widzialem ze ktos pisal ze mial serie GL i mial ABS takze sam nie wiem;/to samo tyczy sie do mocy silnikabo koles sprzedajac mi samochod mowil ze silnik ma 90km.Prosze o odp

1) jeśli masz sentyment do swojego auta to się opłaca. w innym wypadku nie. Lecz na 90 hp nie powinno być dużo zabawy.
2) w dowodzie masz moc. Możesz też zajrzeć do linka poniżej ->

http://www.golf3.pl/topics28/zdjecia-si ... t14332.htm

są zdjęcia silników. Zobacz sobie czy masz aam czy abs
killah

Postprzez ptaszek87 » 4 kwi 2011, o 00:18

sprawdz wlepe w bagazniku, powinno byc oznaczenie motoru a co za tym idzie dojdziesz ile masz km
ptaszek87
Czytacz

Postprzez michaelseven » 4 kwi 2011, o 19:21

no juz wiem ile mam km...ale nie mam wspomagania ABS do hamulcow takze nieciekawie
michaelseven
Czytacz

Postprzez pablomed » 4 kwi 2011, o 23:38

michaelseven, przecież jak pragniesz bardzo tego ABS to można założyć. Komponenty sa łatwo dostępne na szrotach czy allegro, no ale koszty musza być , trudno powiedzieć jakie, nie wiem co sam potrafisz zrobić ale może w 3 stówkach za używane części byś się zmieścił i montaż pewnie drugie tyle jeśli powierzysz to mechanikowi. Nie przeceniałbym jedna wartości ABS na tyle żeby go montować do auta które go fabrycznie niema ale to już tylko moje zdanie.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe