silnik za bardzo się grzeje ok 100 stopni , co jest przycz

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 18 sty 2009, o 14:11

moze termostat sie nie otwierać całkowicie , żle odpowietrzony układ , moze w pompie wody wirnik ma łopatki pourywane....
a moze wszystko jest w porzadku tylko wskazówka w zegarze sie przesuneła... u mnie np- mam załozony nowke termostat zakupiony w ASO oraz czujnik temperatury(z niebieska opaską) i temp.na zagarze pokazuje mi 80st - z podłaczonym VAG'iem 90 z haczykiem....więc....sadze ze wskazówka sie przesuneła - u ciebie z koleji mogła pójsć w góre i masz takie wskazania....
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez marko1967 » 18 sty 2009, o 14:17

lysy 2381, goferka masz długo ? bo może poprzednik już wymieniał ten czujnik i kupił podrube która przekłamuje w zwykłym sklepie też dostaniesz orginał tylko to może byc tak jak kolega
krissmysticblau napisał(a):oryginał może być tylko na zamówienie w zwykłym sklepie, najlepiej się dowiedz jaka cena
bo zamiennik dostaniesz od reki tylko co z tego jak będzie wskazywał tak jka ten który masz więc nie mam sensu wydawac na niego kasy
marko1967
Members

Postprzez lysy 2381 » 18 sty 2009, o 14:46

golfika mam od lipca 2008 . Może masz racje. Dzięki za informacje. Pójdę do sklepu i zamówie
lysy 2381
Berbeć

Postprzez KristoF » 18 sty 2009, o 23:29

dla pewności i jak masz możliwośc to podłącz auto pod kompa i wtedy bez żadnych domniemań bedziesz mógł zobaczyć jaki sygnał idzie do silnika a co pokazuje wskaźnik n azegarach ;-)
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe