Słąba moc

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Słąba moc

Postprzez kkarolk » 12 mar 2008, o 00:26

Witam

Obecnie jestem posiadaczem golfa 3 1.8 ok 90km i jestem troszkę zawiedziony. Mimo, że ma on swoje lata to jednak odczuwam że powinien mieć więcej mocy.

A wygląda to tak:

- Pali bez problemu ew. po dłuższym postoju ma problem
- Jak jest zimny z mocą jest nawet przyzwoicie
- podczas pracy silnika oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne pulsuje(akumulator 0,5 roku)

Zastanawiam się czy brak mocy może być spowodowany zużyciem świec czy może ma to związek z pulsującym napięciem???????

Proszę o radę
kkarolk
Berbeć

Słąba moc

Postprzez arek ryba » 12 mar 2008, o 09:01

wymień filtr paliwa i filtr powietrza. jeżeli są zasyfione to samochód będzie miał większego kopa...
arek ryba
Members

Postprzez Imper » 12 mar 2008, o 10:06

hmm no tak sprawdz filtry to raz... dwa moze ktos Ci grzebal w zaplonie to dwa a trzy moze byc tak ze masz sprzeglo juz zuzyte na zimnym ladnie bierze a na rozgrzanym zaczyna sie slizgac i wtedy obroty podchodza a ledwo predkosci nabiera... ja u sbiebie mam walsnie sprzeglo do wymiany i walsnie czasami odczuwam jakby auto oslablo a czasmi lepiej idzie z reguly jak sie jeszcze skrzynia tak nie rozgrzeje to ciagnie lepiej
Imper
Members

Postprzez prezesik » 13 mar 2008, o 00:25

pulsujące napięcie to skutek uszkodzonego regulatora napięcia - wymień czym prędzej, bo akumulator rozwalisz.
prezesik
Members

Postprzez kkarolk » 14 mar 2008, o 17:29

Wielkie dzięki za rady

Będe musiał się teraz pokręcić z tym. Sprawdze jesszcze wydech bo słyszałem że on też ma wpływ na moc

Dzięki i pozdrawiam :-D
kkarolk
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe