Silnik 1.4 benz przy 100 nic sie nie dzieje Gdyż rozpędzałem go powyżej 140 zaczęło Śmierdzieć spalenizną prawdopodobnie przez nawiew nie wiem co to może być ..
Uważam że spaleniznę powinneś czuć bez względu na szybkość z jaką jechałeś.Jeśli ten zapach wydobywał się przez nawiew to otwórz komorę silnika i zbadaj wizualnie ją.U siebie miałem podobne zdarzenie (przewód paliwowy gumowy dotykał mi bloku silnika i się topił)
mam u siebie to samo, czasami czuje spaliny w aucie. nie mówie o tym jak stoję na światłach za autem bo to akurat normalne, jednak porównywałem w oplu i tego objawu nie ma. myślałem o spryskaniu czymś intensywnym pod maska i próbie przejażdzki czy to coś zmieni
Pawlix napisał(a): Gdyż rozpędzałem go powyżej 140 zaczęło Śmierdzieć spalenizną
Obejrzyj dobrze rurę od kolektora wydechowego ,czy nie ma jakiś plam na nim typu po oleju ,albo obejrzyj silnik czy są jakieś wycieki które mogły by pod wpływem pędu kapać na wydech np jeśli to taki zapach ,czyli olej itp
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
zrób jak mówi kolega MiroGti, u mnie w superbie 2.8 lało się z zaślepek wałków rozrządu centralnie na kolektor... i śmierdziało mi w środku spalonym olejem jak pogoniłem trochę, a jak spokojnie jezdziłem to aż tak bardzo nie czuć tego było.
[ Dodano: 2014-11-15, 18:52 ] Może być tak że poci się pod uszczelką pod głowicą i leci na wydech albo cieknie z pod filtra oleju na kolektor. Sprawdz to dokładnie