spadają na chwilę obroty przy włączeniu świateł etc

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 8 gru 2010, o 00:27

Elo

Golfowi wymieniłem przepływkę bo strasznie obroty falowały. Fajnie chodzi ale np jak odpalę światła to czuć jakby chwilowy spadek obrotów. Czy to pada alternator czy też może coś z aku?
killah

Postprzez K@mil » 8 gru 2010, o 00:40

Zawsze beda spadać obroty :) i przy wlaczania swiatel i przy naciskaniu hamulca czy otwieraniu szyb ... u mnie najbardziej jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby wtedy widac duza roznice ale zaraz jest dobrze ...

Jest tak bo pobór prądu jest duży ...

Wlacz sobie obrotomierz elektryczny i wtedy zobacz co sie dzieje jak np otworzysz szybe :P bo na wskazowkowym wszystkiego nie widać...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez radomiak » 8 gru 2010, o 12:28

regulator do wymiany ja zmienilem na nowy i teraz tak wyczuwalnie nie spadaja. ja to slysze a szwagier nie widzi różnicy a przedtem spadaly na chwile dosc pokaznie. mozna tak jezdzic oczywiscie.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Postprzez terms » 8 gru 2010, o 14:01

Umnie przygasają światla przy hamowaniu niedaleko elektociepłowni tak samo jak zamek centralny traci odległość działania, a przy samym zakladzie wogóle nie działa. Kiedyś robiłem zamek bo bębenek mi się zrypał w firmie sąsiadującej z "kominami" i koleś mi mówił, że niektóre centralne przez te kominy szaleją. Zawsze jak włączysz dodatkowe żrodła prądu odczujesz jakąś różnice dlatego zalecane jest by przy odpalaniu auta dopoki z akumulatora nie przelączy się na alternator ograniczyć zużycie prądu.
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe