Spadek mocy po małych zmianach

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Piotrek89 » 14 wrz 2009, o 21:46

Witam. Ostatnio w golfie wymieniłem popychacze, świece, przewody, kopułke, palec. Zalałem nowym olejem Castrol i wymieniłm wszystkie filtry. Problem powstał jak wyjechałem na miasto golf jakby stracił moc słabo przyspiesza i przy tym na niskich obrotach tak jak by zaczoł szarpac. Pomocy co to moze byc??? Przed wymianą tak nie było...
Piotrek89
Czytacz

Postprzez GranuL » 14 wrz 2009, o 23:52

Słuchaj albo cewkę źle zamontowałeś ma luzy albo pomyliłeś układ kabli zapłonowych od świec do cewki ;) bardzo łatwo jest go pomylić wiem bo sam byłem pewny że nie pomyliłem a jednak!!! ;D sprawdź to jak nie będzie to ta przyczyna to znaczy że silnik krokowy może być do wymiany albo sonda lambda ;)
GranuL
Gaduła

Postprzez pablomed » 15 wrz 2009, o 08:51

Piotrek89, przy zmianie popychaczy musiał byc pasek rozrządu zdejmowany, więc po pierwsze sprawdź czy nie ma pomyłki w jego ustawieniu. Następnie trzeba by ustawić zapłon lampą stroboskopową, ale zdaje się w Twoim silniku trzeba się przy tym posłużyć VAG-iem, i wogóle sprawdzić nim czy niema błędów, więc to robótka dla mechanika lub elektryka który ma odpowiedni sprzęt
pablomed
Members

Postprzez Piotrek89 » 15 wrz 2009, o 21:06

Ja te popychacze zmieniałem z kolegą i paska nie ściagaliśmy tylko panewki odkręciliśmy i wałek wstał do góry i tym sposobem wymieniłem te popychacze a w ten sam sposob złozyliśmy to do kupy spowrotem wiec pasek napewno się nie przestawił i też zaznaczylismy pasek z kołem i było wszysko niby dobrze. Żeby wyjąc wałek trzeba było rozkręcic aparat zapłonowy i też go znaczyliśmy i niby dobrze złożyliśmy. Zapłon by się przydało ustawic bo golf jak się go pali to długo kręci zanim złapie i po wymianie tych cześci jest tak samo. Przewody kolega zakładał i niby zakładał po kolei według oznaczeń.
Piotrek89
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe