Moderator: Moderator
Opik napisał(a):To w takim razie mi w mieście pali 7 litrów wachy i 8 litrów gazu przy butowaniu non stop
Jeżeli chciałeś się pochwalić to raczej w swoim towarzystwie, bo tutaj się to nie uda, za dużo tu masz ludzi obeznanych w temacie, którzy mają pojęcie nie tylko o tym czym jeżdżą, ale o tym co napędza ich wozidła. I skoro 99% ludzi twierdzi że spalanie dwulitrówki w trasie waha się 7-9 litrów a w mieście 9-11, to albo ściemniasz, albo z 2.0 to tam masz tylko plakietkę pod klapą
pokój
joniec18 napisał(a):witam Stary tak zobaczyłem sobie Twoj post tak sie składa ze mam silnik 2.0 2e z golfa gti fakt wstawiłem go do ibizy 2 po zatankowaniu za dokładnie 72zł52gr kilka dni temu zrobiłem 298 czy tam 297 km wiec nie gadaj głupstw ze nie potrafi tyle spalic jak dobrze sie silnik ustawi to mozna jechac w droge pozdrawiam
witam Stary tak zobaczyłem sobie Twoj post tak sie składa ze mam silnik 2.0 2e z golfa gti fakt wstawiłem go do ibizy 2 po zatankowaniu za dokładnie 72zł52gr kilka dni temu zrobiłem 298 czy tam 297 km wiec nie gadaj głupstw ze nie potrafi tyle spalic jak dobrze sie silnik ustawi to mozna jechac w droge pozdrawiam
strzeliniasty napisał(a):jak jedzie na luzie to auto nic nie pali paliwa normalnie swiat sie wali
Opik napisał(a):strzeliniasty napisał/a:
jak jedzie na luzie to auto nic nie pali paliwa normalnie swiat sie wali
najlepsze że w nowych samochodach przy DSG na przykład skrzynia przy zdjęciu nogi z gazu wrzuca luz (tryb dryfowania), żeby jak najbardziej zmniejszyć wewnętrzne opory i straty energii (prędkości)
ciekawe tylko co na to hamulce w górach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 48 gości