witam.mam problem z moim golfem,ostatnio zaczoł strasznie duzo palic mam silnik 1.8 benzyna w automacie.normalnie na pełnym baku przejerzdzałem 600-650 km.a od 3 miesiecy max 400,a w tym miesiacu to juz jest wogole tragedia bo na pełnym baku przejechałem 300 km.czy któs moze mi pomoc?? co jest tego przyczyna??nadmieniam ze sprawdzałem paliwo na roznych stacjach i efekt ten sam (
mati.91, nie przejmuj sxie tym to pokazuje Ci średnie spalenie możesz sobie zrobić test i zresetować idrugą stałą pamięć w MFA i tutaj patrzeć na spalanie na przykład do następnego tankowania, na pierwszej pamięci MFA nie ma co patrzeć chyba że jedziesz na dłuższym dystansie. Możesz też sobie załączyć spalanie chwilowe jednak ono będzie się kasowało po wyłączeniu zapłonu, ale tutaj przynajmniej zobaczysz sobie jakie jest faktyczne spalanie i jak reaguje samochód na wciśnięcie gazu na danym biegu i na danych obrotach i dzięki temu można się ładnie nauczyć oszczędnie jeździć jeśli komuś na tym bardzo zależy
ja ogólnie jeżdżę po wiochach - 8L
ostatnio była trasa czwa-wawa - do Piotrkowa 140-160 później korki bo roboty drogowe plus korki w wawie - lekko ponad 9L w 4 osoby, myślałem że będzie gorzej
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.