Moderator: Moderator
i bardzo dobrze bo jak hamujesz biegami to się przepustnica zamyka i nie podaje paliwa tylko silnik jest napędzany kołami i tak się powinno jeździć, a nie tak jak uczą głąby na prawie jazdy że biegami nie hamujemy tylko wrzucamy na luz i hamujemy normalnie pedałem hamulca TOTALNA BZDURA!!! DEBILE i GŁĄBY to wymyślają <większe spalanie i większe zużycie hamulców>da-w-id napisał(a):1.6 benzyna 75km 180 tys przebiegu 1996r spalanie: ok 7 litrów na 100 w trasie przy 80-90, czasami jeżdzę szybciej, hamuje czesto biegami
flash15 napisał(a):tylko wrzucamy na luz i hamujemy normalnie pedałem hamulca TOTALNA BZDURA!!!
no niestety tak uczyli inteligenci oczywiście i tak się ich nie słuchałem i jeżdżę hamując biegamidarkmen21 napisał(a):nie wiem jak w stolycy ale u nas tak nie uczą byś to zrobił na egazminie i na nastepny szporuj
da-w-id napisał(a):a co z zuzywaniem się sprzęgła ?
mnie uczyli ze samochód powinien byc zawsze na biegu podczas gdy się porusza wtedy jedzie na oparach
trollu napisał(a):no to nie wiem kto Cie uczył jeździć ale mnie też uczyli że dojeżdża się do skrzyżowania czy zakrętu na biegu a nie na luzie. a hamowania silnikiem warto sie nauczyć i go stosować ja np się już przyzwyczaiłem i zawsze wyhamowuje biegami, mój brat wrzuca luz i depta po hamulcu. na MFA różnica w spalaniu 2 L na moją korzyść
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości