Spotniały silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Spotniały silnik

Postprzez kermid » 12 kwi 2009, o 18:30

Tak się zastanawiam,co może być przyczyną''pocenia'' się silnika.W moim 1.4 wymieniałem uszczelkę pokrywy głowicy na nową,po tygodniu jazdy widzę że mi cieknie od strony rozrządy i spływa mi po całym bloku.Zirytowany tą sytuacją zakupiłem silikon do wysokiej temperatury i dałem go jeszcze na i pod uszczelkę,nie pomogło.Co może być tego przyczyną??? Zapchana odma odpowietrzająca(bagnetu do sprawdzania oleju mi nie wywala)Wymienione mam uszczelniacze wałka rozrząd bo myśłałem że może przez to cieknie.Jakieś pomysły????? Sorry jeśli ten temat już był
kermid
Badacz tematu

Spotniały silnik

Postprzez Imper » 12 kwi 2009, o 18:55

rozumiem ze na samym poczatku zlozyles wszystko bez tego silnika od strony kola z wlakiem rozrzadu? a potem sciagnales pokrywe i posmarowales dopiero? ogolnie jak masz dobra uszczelke i dobrze to uszczelnisz to nie ma bata musi byc sucho
Imper
Members

Postprzez kermid » 12 kwi 2009, o 19:42

Najpierw bez silikonu wszystko wyczyśćiłem ładnie pięknie poskladałem dopiero potem jak zaczeło cieknąć to użyłem silikonu,zauważyłem też że powierzchnia głowicy w miejscu gdzie cieknie jest przetarta delikatnie papierem ściernym widać poprzedni własciciel też miał z tym problem i chciał na to coś zaradzić tylko czemu tak się dzieję że po założeniu nówki uszczelki tak się poci.
kermid
Badacz tematu

Postprzez MARCO » 12 kwi 2009, o 20:01

proponuje zakupic jakas lepsza uszczelke dasz troche wiecej grosza ale zadziala(wiem z wlasnego doswiadczenia) acha i nie kladz sylikonu to jest po prostu do d...y . Kup jakis secjalny srodek na uszczelki. Jeszcze jedno nie dokrecaj na sile bo poprostu rozcisniesz te uszczelke z umiarem.
MARCO
Czytacz

Postprzez Imper » 13 kwi 2009, o 00:15

no tak jak pisze MARCO, nie mozesz na pale krecic bo bedzie dupa i mozesz szpilki uszkodzic bo to tylko aluminium niestety ja dalem za uszczelke 7zl po 30% rabacie :-D skrecilem calosc bez uszczelniaczy i nic nie cieknie
Imper
Members

Postprzez radekg819 » 13 kwi 2009, o 21:22

radziłbym kupic uszczelke z tzw. korka!!!czyli ta z wiórków drewna!!!jest dużo lepsza od gumowej!!!!!!!!!!!!! :super:
radekg819
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe