Moderator: Moderator
patryk17 napisał(a):Tydzień temu wymieniany był olej na mineralny oraz filtr oleju
No to to nie było mądre.Jedź do mechaniora,niech zmierzy ci ciśnienie oleju,czujniki oleju,i ich okablowanie.Twoje szczęście,jak problem leży w czujnikach,lub ich okablowaniu,gorzej jak problem leży w słabym ciśnieniu oleju,zatrzesz silnik,i będzie płacz.patryk17 napisał(a):Ostatnio przejechałem 100 km i przez cały czas kontrolka migała. O co może chodzić ?
czujniki masz między świecami,pod gumowymi "kapturkami",idą do nich kable koloru czarnego.patryk17 napisał(a):Czy ktoś mógł by powiedzieć gdzie znajdują się kable od czujników ?
Mineralny jest za gęsty do tego silnika,o ile teraz da radę to w zimie już nie.patryk17 napisał(a): Czy olej jest aż tak tragiczny ?.
patryk17 napisał(a):Ile mniej więcej kosztuje pomiar ciśnienia oleju ?
Z tym to różnie,zależy od regionu,ale w 5 dychach się zmieścisz śmiało.Ile mniej więcej kosztuje pomiar ciśnienia oleju ?
mariusz325 napisał(a):A ja mam silnior po małym remonciku i też mi mruga kontrolka od samego początku tyle że mam nowe panewki itd. Więc pewnie problem leży w okablowaniu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 15 gości