Witam posiadam Golfa 3 1.4 ABD
Mam kilka problemów związanych z moim autkiem:
1. Gdy jest zimno i odpalam mojego golfa strasznie śmierdzi benzyną, obroty nie są regularne jakby nie chodził na wszystkie gary, po nagrzaniu wszystko wraca do normy.
2. Od niedawna golfik strasznie stracił moc szczególnie podczas przyspieszania, dodaje mu gazu on jakby w ogóle nie chciał jechać i słychać dziwne buczenie jak wcisnę gaz do końca, nie wiem czy to nie z filtra powietrza. Po odjęciu gazu jakby wszystko wracało do normy jednak mocy brak. Czy to może być zatkana odma? dodam, że czyszczona była niecały rok temu. Dzieje się to zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku i podczas jazdy.
3. Gdy gwałtownie dodaję gazu, to silnik od razu nie wchodzi na wysokie obroty lecz tak jakby przyduszało go na sekundę po czym wkręca się na obroty, często można to zauważyć podczas gwałtownego ruszania na skrzyżowaniu i podczas nagłego wciśnięcia pedału gazu.
Być może te 3 problemy są jakoś ze sobą powiązane. Na ten moment golf jeszcze jeździ ale szykuję się do naprawy więc zbieram opinie co może być w nim uszkodzone? Czy ktoś miał podobne problemy ze swoim autkiem?
Wymieniłem: świece, przewody, cewkę, pompę paliwa
Bardzo proszę o podpowiedzi