Strasznie nerwowe autko reaguje na małe dotkniecie gazu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Mexican » 6 mar 2008, o 16:28

witam wszystkich, mam maly problem z golfem III 2.0 8v 115 KM, autko mam z gazem ostatnio robilem uszczelke pod glowicą i od tego czasu autko dziwnie sie zachowuje tzn silnik. Auto podczas jazdy na benzynie jest strasznie "nerwowe" tzn malutkie musniecie gazu daje takiego kopa ze idzie sie wystraszyc, nie jest wogole elastyczne jeszcze jak dodaje gaz to cos tyka w okolicy bezpiecznikow tak jakby odcinanie zaplonu bylo czy cos, po prostu nie da sie jezdzic w korkach bo strach ze do kogos walne i trzepie mnie w aucie no nie da sie narmalnie jechac, jak juz wyjade poza miasto i dam 5 bieg i na malym gazie sunę to pojawia sie kontrolka CHECK z takim silniczkiem zoltym. Na gazie auto jest troszeczke elastyczniejsze ale minimalnie, kable wszystkie są popodlaczane jak przed wymianą uszczelki sprawdzalismy z 5 razy, kiedy bylem u elektryka to podlaczyl to auto do kompa ktory owego samochodu nie wykryl... co to moze kurcze byc bo juz nie wiem. Pozdrawiam wszystkich golfiarzy
Mexican
Czytacz

Postprzez arek ryba » 6 mar 2008, o 16:39

ta pomarańczowa kontrolka oznacza awarje silnika.
arek ryba
Members

Postprzez K@mil » 6 mar 2008, o 17:05

jesli swieci ci sie kontrolka to najlepiej podlanczyc pod Vaga (kompa)
Wtykie serwisowa masz nad zapalniczka, musisz wyciagnac popielniczkie i nad zapalniczka odsunac ten plastik:) :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Imper » 6 mar 2008, o 17:57

nie trzeba wyciagac popileniczki :lol:
Imper
Members

Postprzez Mexican » 6 mar 2008, o 18:22

Wiem gdzie jest wtyczka chodzi o to ze na kompie koles nie umie wykryc auta komputer nic nie znalazl :/
Mexican
Czytacz

Postprzez Imper » 6 mar 2008, o 20:00

to mzoe jakis dupny program ma ten koles albo zla wtyczke nie te bolce... kolego a Ty nei amsz przypadkiem wersji amerykasnskiej bo chyba w tych eurpoejskich nei am tkaiej kontrolki jak check engine przynajmnije ja nie widzialem... chodzi o zolty silniczek??
Imper
Members

Postprzez Mexican » 6 mar 2008, o 20:27

Tak tak to amerykaniec, wyprodukowany w Mexico :) czyli moc przelicza sie na OM czyli osły mechaniczne :)
Mexican
Czytacz

Postprzez Imper » 6 mar 2008, o 20:30

wydaje mi sie ze najprawdopodobniej masz inaczej rozlozone piny na wtyczce prz co go nie wykrywa bo koles pewnie ma kabel na wersje europejskie ale pewnosci nie mam co do tego sprawdz u kogos jak ma chyba ze chcesz to ci fotke wysle
Imper
Members

Postprzez PiJey88 » 6 mar 2008, o 21:29

ImperfectCell napisał(a):nie trzeba wyciagac popileniczki

TRZEBA :-P :-P :-P (aby przesunąc plastik w lewo)

A wersje Mexyk itp mają chyba takie samo wejście, bo nie słyszałem nigdy zeby ktos szukał VAGa na Mexyk, a mam kilku znajomych co posiadają wersje USA, Mexyk itp. A jeśli kabel pasuje i komp działa więc i program jest ten sam. A moze dostaje lewego powietrza :?: Napewno wszystko dobrze poskładane do kupy :?: :-|
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Imper » 6 mar 2008, o 23:03

PiJey88, mowie Ci ze nic nie trzeba wyciagac i niczego sie nie wysowa hehe przynajmniej u mnie mozna to podwazyc jak wszytkie zaslepki w MK3

[ Dodano: 2008-03-07, 01:04 ]
a co do wejscia to moze byc takie same ale chodzi mi o piny czyli te bolce(blaszki) ktore stykaja sie z bolcami w wtyczce...

[ Dodano: 2008-03-07, 15:59 ]
PiJey88, zwracam honor hehe jednak mozna to wysunac ale ja zawsze chwytalem i pociagalem i samo odchodzilo wiec nie zwrocilem uwagi ze to tak sie powinno robic :oops: hehe Obrazek
a tu zdjecie wtyczki w moim golfie

[ Dodano: 2008-03-07, 16:01 ]
Mexican, sprawdz u sibie jak masz rozstawione te blaszki w gniezdzie
Imper
Members

Postprzez Mexican » 8 mar 2008, o 20:57

kurde no mam tak samo, nie wiem czemu elektrykowi nie wykryl tego mexykanca ;/

[ Dodano: 2008-03-08, 20:08 ]
Przez ostatnie dwa dni zrobilem troche wiecej km (wlasciwie Mil) zrobilem i auto ma nastepujace objawy: autko odpalam na benzynie kopci jak smok cale osiedle we mgle :/ jak depne na pedal gazu to gasnie, musze bardzo ale to BARDZO delikatnie musnąć nogą na pedal zeby przelaczyl sie na gaz, jak sie juz przelączy to jakos na tym gazie idzie troche nerwowy ale idzie to wytrzymac, no poza spalaniem bo pali 14 do 15 litrow gazu. Jak przełacze mexykanina na benzyne to tak szarpie ze nie idzie jechac. Acha jak sie sunie po autostradzie (na gazie) nie gazuje za bardzo to mozna nawet zrobic 50 mil bez zapalenia sie lampki Check (zoltej z silniczkiem) ale jak sie juz zapali to wystarczy przygazowac do 3000 obr/min i kontrolka znika na 5 do 10 mil i tak w kółko macieju. juz nie wiem co z tym poludniowo-amerykanskim dziwakiem jest. :(
Mexican
Czytacz

Postprzez Imper » 8 mar 2008, o 21:38

Mexican, a na jaki kolor Ci kopci... jesli na siwo to pali ci olej i pewnie plyn chlodzacy... a resetowales kompa?? jesli nie to zdejmij kleme na 10-15 miut i zaloz ponownie moze to pomoze bo kurde calyc zas mnie zastanawia jak to ejst ze go nie wykryl :-/
Imper
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe