przez Mario Mario » 30 maja 2008, o 06:41
Witam. Jeżeli usterka, którą opisujesz pojawila sie po wymianie klocków to sprawdź czy zacisk jest dobrze dokrecony. Ja mialem tak w passacie b-5. Gdzie ja nie jeździlem i co mi mechanicy nie wymyślali. Jak jechalem nawet po malych nierównosciach to mi stukalo coś z prawej strony. Jeden mechanik to nawet szmaty podkladal pod aku. Okazalo się, ze fachowcy co wymieniali zwrotnicę ni dokrecili zacisku sczęk hamulca i stukalo. Co do wibracji to może być wiele powodów, ale tutaj znowu odwolam sie do wcześniejszego pytania. Czy to się zaczęlo po wymianie klocków czy też wczesniej to mialeś. Jeżeli po wymianie klocków to z dnia na dzień opony ci się nie zuzyly, no chyba, ze odkrecales amorka i masz teraz źle ustawiony kąt. Weź pod uwagę, że jak się domyslam klocki wymienialeś na calej osi, to w takim przypadku jak jest z tą druga stroną. Na koniec rada, jezeli coś masz nie tak w zawieszeniu to ni polecam pedzać 130 km/h, bo jak sam piszesz nie wiesz co moglo się stać. NApisz więcej szczegulów.